IJsselvogels 1 wint overtuigend van EKVA 1

Op de laatste dag van Januari 2015 stond voor IJsselvogels 1 alweer de één na laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen op het programma. Tegenstander was EKVA uit Almere. EKVA heeft deze zaalcompetitie tot op heden 1 wedstrijd gewonnen en deze overwinning was tegen IJsselvogels 1. EKVA heeft 4 punten en strijdt tegen degradatie. IJsselvogels was voor de wedstrijd al veilig, maar wilde zich revancheren na de slechte wedstrijd van vorige week tegen RWA en natuurlijk de verloren uitwedstrijd tegen EKVA.

Net als vorige week speelden Dirk Rijneveld en Pieter de Bruin op de plekken van de nog geblesseerde Jasper Marck en Jary van der Sande. Beide heren zullen deze week weer aansluiten bij de selectie en proberen helemaal fit te zijn voor de wedstrijd van volgende week tegen Vitesse (B). Jeanine Plooster maakte haar debuut in het eerste. Zij viel in voor haar zus Kirsten.

Het was te merken dat IJsselvogels iets goed wilde maken. De eerste aanval was gelijk een goal door een korte kans van Kevin. Maar ook EKVA begon goed aan de wedstrijd, de heer van Dirk (die voor veel dreiging zorgde) bracht de score weer gelijk door een afstandsschot. Het tweede aanvalsvak van EKVA kwam moeilijker tot scoren. Dit kwam ook doordat IJsselvogels er goed bij zat en weinig fouten maakten in de verdediging. Dirk was zoals ‘’gewoonlijk’’ ook vandaag weer geweldig op schot. Hij  zorgde met zijn eerste goal van de middag dat IJsselvogels weer op voorsprong kwam. Nathan wist met een korte kans er 3-1 van te maken. Het gat van 2 verschil werd lange tijd (tot 6-4) vastgehouden. Toen zette EKVA aan en beide ploegen kwamen weer op gelijke hoogte via een schot en een stip. Vlak voor rust wist Dirk 2 maal te scoren. IJsselvogels wilde deze voorsprong graag behouden of nog uitbouwen. Het eerste aanvalsvak zette nog één maal een aanval op. Pieter stond in de rebound (die bijna de hele wedstrijd daar heeft gebikkeld). De bal werd uitgespeeld op Kevin. Hannah stapte in de aangeef goed naar voren en de bal werd naar binnen gespeeld. De heer van Kevin vloog enorm in en veroorzaakte een botsing. De bal moest op de stip, maar de scheidsrechter  dacht hier anders over en floot voor een aanvallende overtreding. EKVA wist hier goed gebruik van te maken. I.p.v.  een mooi voorsprong werd de ruststand van 9-9 bereikt.

Na de rust ging het gelijk op tot 11-11. Daarna was het Dirk die met wederom 2 mooie afstandsschoten de voorsprong van IJsselvogels op het scorebord zette. Het lukte EKVA nog éénmaal om aan te sluiten tot 13-13. Daarna ging het tempo van IJsselvogels omhoog en werd er drie maal oprij gescoord door doelpunten van Dirk, Jeanine en Karen. De score werd langzaam uitgebreid van 2 naar 4 doelpunten verschil (19-15). Dit was een mentale dreun die EKVA niet meer te boven wist te komen. Het spel van IJsselvogels was goed, er werden weinig fouten gemaakt en er werden goede kansen gepakt. Het vlaggenschip liep uit naar 22-15 door doelpunten van Kevin 2x, Nathan en Eva. De eindstand was 23-18 in het voordeel van de moordrechtenaren.

Na afloop van de wedstrijd hoorde we dat RWA punten heeft laten liggen bij Fiks. Pernix wist wel te winnen en neemt hiermee de koppositie over. Op 14 februari speelt IJsselvogels haar laatste thuiswedstrijd tegen Pernix. Wij gaan er alles aan doen om het de koploper zo moeilijk mogelijk te maken.

Doelpunten: Dirk 9x, Kevin en Nathan 4x, Karen en Hannah 2x, Eva en Jeanine 1x.

 

Beluister het interview met Jasper met omroepzuidplas hier (helemaal onderin de pagina staat het audiofragment).