IJsselvogels 2 blijft aan kop!

Vorige week speelde IJsselvogels 2 haar eerste (uit)wedstrijd van 2015 tegen concurrent Fiks 2. Deze wedstrijd werd moeizaam met 1 doelpunt verschil gewonnen. Dankzij deze belangrijke overwinning blijft IJsselvogels 1e in de poule (13 punten), maar wordt het op de huid gezeten door EKVA 2 (12 punten) dat vorige week ook wist te winnen. Daarnaast is Fiks 2 natuurlijk nog niet afgeschreven met 11 punten. Nog steeds heeft IJsselvogels 2, onder leiding van Peter Bakker en Edwin Plooster, het kampioenschap dus in eigen hand, maar kan de ploeg zich geen fouten permitteren.

Elke tegenstander moet worden verslagen, zo ook MIA 3, dat afgelopen zaterdag op bezoek kwam in Moordrecht. MIA 3 is een ploeg met karakter, dat nooit zal buigen voor een tegenstander. Dát is in de eerste seizoenshelft gebleken. De uitwedstrijd in Amersfoort werd namelijk niet gewonnen door IJsselvogels. Dit was een knotsgekke wedstrijd met 36 doelpunten, waarbij MIA heel knap in de laatste minuut de gelijkmaker wist binnen te werken, waardoor IJsselvogels een punt verloor. Daarnaast wist MIA 3 van mede-titelkandidaat EKVA 2 te winnen (17-15). Extra motivatie dus, voor de spelers van IJsselvogels, om scherp aan de wedstrijd te beginnen.

Na nog geen minuut gespeeld te hebben wist Deborah door een goede loopactie het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken. Na deze snelle goal duurde het een tijd totdat er weer gescoord werd. Peter wist de 2-0 te scoren na een mooi dubbelspel met Pieter. Het tweede aanvalsvak creëerde goede kansen en liet mooi korfbal zien (Tom met een “no-look pass” op Coen). Coen stond sterk te rebounden en Esther, Jeanine en Tom wisten makkelijk aan te leggen voor het schot. Jammer was dat er veel te makkelijke doelpunten (vrije ballen, stippen en doorloopballen) werden doorgelaten, met name door het eerste aanvalsvak, waardoor MIA goed bij kon blijven. IJsselvogels ging met 2 doelpunten voorsprong de rust in, waarbij niemand tevreden was over het vertoonde spel (zowel aanvallend als verdedigend).

Kort na rust gebeurde er iets opmerkelijks. De dame van Deborah kreeg de bal mee, maar gaf vervolgens een elleboogstoot in de zij van Deborah, die vervolgens niet meer verder kon spelen. Rare- en onnodige actie waarbij de scheidsrechter in had moeten grijpen, maar daarentegen niks deed. MIA wist (misschien wel mede hierdoor) de achterstand om te zetten in een 8-10 voorsprong. Tom, die zijn afscheidswedstrijd speelde, reageerde sterk door twee fenomenale afstandsschoten binnen te knallen en bracht de stand op gelijke hoogte. Om meer grip op de wedstrijd te krijgen, voelde coach Peter Bakker zich genoodzaakt te wisselen. Oud-eerste speler Hans, die zich terug knokt van een lange blessure, werd in gezet als joker en maakte zo z’n rentree in het 2e. Lieke werd met haar lengte tactisch opgesteld in de rebound, maar hoefde niet veel te doen. Hans was loepzuiver, scoorde 2 afstandschoten en zorgde er persoonlijk voor dat IJsselvogels even wat lucht kreeg. 12-10. Met deze voorsprong ging het tweede aanvalsvak op zoek naar goede kansen en speelde geduldig naar een doelpunt, dat gelukkig ook kwam. De wedstrijd leek definitief gespeeld, maar MIA kwam in de slotminuten nog terug op 13-12. Hiermee toonde de ploeg wederom aan nooit te zullen buigen voor een tegenstander. [Mogen ze ook wel laten zien in de wedstrijden tegen Fiks en -wederom- EKVA..] De scheidsrechter floot vervolgens snel af en zo kwam IJsselvogels met de schrik vrij.

Ook na een moeilijke wedstrijd als deze wist IJsselvogels 2 dus te winnen en de koppositie te behouden. De concurrenten (EKVA & Fiks) wonnen afgelopen weekend ook en zo blijft het spannend bovenin. Deze week weer hard trainen om zaterdag uit tegen NOVA 2 de punten weer binnen te slepen en de koers richting kampioenschap door te blijven zetten!