s_empty

IJsselvogels 2 slaat een gat!

Na de overwinning van vorige week kan IJsselvogels 2 een gat slaan met de nummer 4 in de competitie. Het verschil is nu 2 punten maar na een overwinning van IJsselvogels tegen RDZ 2 wordt het gat vergroot naar 4 punten.

Wanneer de wedstrijd om 17:30 begon kwam IJsselvogels al gauw op een 1 – 0 achterstand door een vrije bal. Nadat de eerste aanvallen van IJsselvogels uitkwamen op niets, door slechte passes en onnodig balverlies, maakte Deborah met een goede shuffle achter de korf de gelijkmaker. Vanaf dat moment wist het 2e de dominante ploeg te zijn in de wedstrijd en kwam al vrij makkelijk op een 1 – 3 voorsprong door een mooie vrije bal van Jeanine en een korte kans van de steeds vaker scorende Esther. Vanaf dat moment werd IJsselvogels wat onzorgvuldiger in de aanvallen en werden de goede kansen niet uitgespeeld, waardoor RDZ terug kon komen tot een gelijke stand van 4 – 4.

Vanaf dat moment moest IJsselvogels een tandje bijschakelen om weer tot voorsprong te komen, en dat wisten ze te doen door een prachtig schot van Deborah en een vrije bal van Peter. Ook de daaropvolgende aanval wist goed te benutten van de kansen die zij kregen en de zuiver schietende Victor maakte het gat van 3 punten voorsprong. Dat was een breekpunt voor de thuisspelende partij en IJsselvogels wist op een ruststand te komen van 6 – 11.

Ook na de rust gingen Deborah en Victor namens IJsselvogels door met scoren en wisten het gaat te vergroten naar 8 punten verschil. Doordat IJsselvogels ver voorstond verloor het de concentratie om te spelen naar de goede kansen. Daardoor wist RDZ nog een aantal keer te scoren, maar maakte de wedstrijd uiteindelijk niet heel veel spannender. Uiteindelijk heeft IJsselvogels het gat in de competitie vergroot door te winnen van RDZ met 10 – 18.