IJsselvogels 2 verslaat Fortis 2

Afgelopen zaterdag speelde IJsselvogels 2 de laatste wedstrijd van het seizoen, en tevens ook onder de leiding van coach Peter Bakker. IJsselvogels was al gehandhaafd dus bij de wedstrijd tegen Fortis 2 stond er niet veel meer op het spel. Het is natuurlijk altijd heerlijk om het seizoen goed af te sluiten met een mooie overwinning.

In de wedstrijd kwam IJsselvogels vrij snel achter met 0 – 1 door de topschutter van Fortis. Door het goede aanvalsspel van IJsselvogels met de druk op de dames wist invalster Else de 1 – 1 de maken. De 2e verdediging van IJsselvogels stond ijzersterk en wist het spel van Fortis zo moeilijk te maken dat er nauwelijks tot geen goede kansen kwamen van de tegenpartij. Door goede druk in de verdediging werd Fortis naar de tegenwind kant gestuurd en namen daar hun kansen, waardoor Peter en invaller Bas de Bruin veel verdedigende rebound konden stelen. IJsselvogels kwam langzamerhand op voorsprong door een mooie omdraaibal van Coen en nog een korte kans wederom van Coen. De 1e verdediging had het spel van Fortis onder controle en er was geen vuiltje aan de lucht, waardoor Bas en Peter allebei nog een doelpunt wisten mee te pikken waardoor we met een 5 – 1 ruststand de rust in gingen.

Nadat de 1e aanval in de eerste helft een minuut of 20 heeft staan verdedigen mocht het 10 minuten na rust weer aanvallen. Gelijk in de eerste aanval wist Peter een mooi afstandsschot te scoren waardoor het met 7 -2 voor kwam te staan. Aan de andere kant werd er gelijk weer mee gescoord waardoor het weer wisselen was van vak. Fortis kwam langzaam dichterbij tot een stand van 8 – 6. IJsselvogels gaf extra gas bij en wist nog scoren door de invaller Leon, die maar liefst 4 doelpunten maakten in één helft, en nog een strafworp en een korte kans van Peter. Waardoor IJsselvogels uiteindelijk met een duidelijke overwinning de laatste punten in Moordrecht wisten te houden. Eindstand 12-6

Scores: Peter & Leon 4x, Coen 2x en Else en Bas allebei 1x.