IJsselvogels bij EK beachkorfbal

Na een kort consult met de app van onze hoofdsponsor Weerslag bleek dat het zondag 20 augustus een zonnige dag beloofde te worden. Dus met een zonnig humeur en veel korfbal zin na een veel te lange vakantie reden we in twee auto’s met zes enthousiaste C-spelers (Yana, Iris, Anna, Wesley, Tim en Joran) en 3 nog enthousiastere moeders naar Scheveningen. Daar aangekomen vielen we met onze neus in de halve finale van Nederland tegen Tsjechië die overtuigend werd gewonnen door Nederland.

Om een uur moesten we aantreden tegen De Korfrakkers. Veel fanatieke meiden die zo te zien al veel vaker hadden gebeachkorfbald. Snelle acties, nog sneller scoren vanuit beweging (dan kun je niet verdedigen) en daar moesten wij even aan wennen. Met een naar ongelukje voor Iris (iemand landde boven op haar voet) miste we ook nog een meidenwissel. Nipt verloren met 4-3, waarbij de doelpunten kwamen van Joran, Tim en Wesley.

De tweede pot ging gelijk op tegen Sporting Delta (speelt hoofdklasse). Yana en Anna hebben weer de hele wedstrijd gespeeld (2×6 min) Iris gekoeld bij de EHBO. We sleepten er een mooie 4-4 uit met 2 doelpunten van Tim en 1 van Joran en Wesley.

 

Nu dit gelegenheidsteam door had hoe het spelletje werkte liep het samenspelen steeds beter. Na wat pootjebaden in de zee herstelde Iris goed en konden ook de meiden weer wisselen. De wedstrijd tegen Meervogels werd dan ook gewonnen met 4-0 (2x Wesley, 2x Tim).

Christa, Yvonne en Sandra vonden dat het nu wel tijd werd voor een meidenpeptalk zodat ook die er wat doelpuntjes in zouden schieten. Tegen Meervogels C2 werd daar direct gehoor aan gegeven. Snel samenspel maakte dat Iris en Anna beide 1x scoorden, Tim er 1 in schoot, Wesley 2 en Joran 3. Na een 8-2 overwinning was het tijd om de tribune op te klimmen voor de finale Nederland-Portugal. Heel tof om het Nederlands beachkorfbalteam Europees kampioen te zien worden.

Daarna wonnen we nog met 7-2 van Fortissimo (Anna 1x, Yana 1x, Iris 2x, Tim, Joran en Wesley 1x). Dat de meiden echte diesels zijn en de blessure van Iris verleden tijd bleek uit de laatste wedstrijd tegen Ten Donck. Iris wist de korf 5x te vinden en Yana 2x, ook Tim deed gezellig mee met twee mooie doelpunten. Na het fluitsignaal duurde het precies vijf seconden en toen lagen er 6 IJsselvogeltjes in de branding. Het kostte nog wat moeite om ze op tijd op het droge te krijgen voor de prijsuitreiking. Met een mooie derde plaats en bijbehorende beker keerden we moe, verwaaid en voldaan terug naar Moordrecht. Wij moeders hebben genoten van deze heerlijke puberende korfballers en raden alle ouders aan om volgend jaar met het team van uw kind dit mooie evenement te bezoeken.

Plaats een reactie