korfballeague_logo

IJsselvogels gaat voor het top korfbal in Nederland!

Naast de gewone teamcompetitie hebben we binnen IJsselvogels ook nog een groep fanatieke scheidsrechters en beoordelaars die wekelijks naar wedstrijden gaan om te fluiten/beoordelen. Belangrijk want zonder deze scheidsrechters zouden we als vereniging boetes krijgen zowel financieel als in puntenaftrek.

Dit jaar is daar iets nieuws bij gekomen: Hans Klijn en Stefan Rijkaart van Cappellen zijn een scheidsrechterduo geworden en gaan voor de reserve ereklasse/league fluiten!

Al jarenlang fluiten ze allebei voor IJsselvogels wekelijks een wedstrijd. Afgelopen seizoen zijn ze allebei gepromoveerd. Stefan fluit niveau 3 (standaard 1e klasse, reserve overgangsklasse, hoofdklasse B en dames top) en Hans fluit niveau 2 (reserve league, hoofdklasse A, standaard overgangsklasse). Voor niveau 2 moet Hans de wedstrijden fluiten met een assistent-scheidsrechter.

Een klik tussen de scheidsrechter en zijn assistent is essentieel wil het duo succesvol hun wedstrijden kunnen fluiten. Aangezien beide heren al geregeld elkaars wedstrijden bespraken en ervaringen uitwisselden was de samenwerking als duo een logisch vervolg.

Na 3 oefenwedstrijden in de voorbereiding en een conditietest te hebben gedaanwas afgelopen zaterdag hun eerste echte competitiewedstrijd. Ze vielen direct met hun neus in de boter aangezien ze het op 1 na hoogste niveau (reserve ereklasse) mochten fluiten: Fortuna 2 tegen DOS 2.

Het werd een leuke wedstrijd met van alles erop en eraan. Aangezien het de 1e officiele wedstrijd was van het IJsselvogels duo was er vanuit de KNKV een begeleider aanwezig. Deze was zeer tevreden over deze vuurdoop. Vanaf nu gaan Stefan en Hans elke week samen op pad om de landelijke top te scheidsrechteren. Daarnaast blijft Stefan als enkel scheidsrechter ook nog zijn eigen wedstrijden fluiten.

Er is in de hele korfbal competitie een schreeuwend tekort aan scheidsrechters. Helaas is dat probleem dit seizoen alleen maar groter geworden, er zijn weer veel scheidsrechters gestopt. Ook IJsselvogels heeft hier een uitdaging en we blijven behoefte houden aan scheidsrechters. We moeten veel wedstrijden voor de bond fluiten en hoe meer hulp we hierbij krijgen dit te behalen hoe beter.

Kortom zoek je een nieuwe, uitdagende, gave carrière in de korfbal vergeet dan niet hoe leuk fluiten kan zijn! Kom gerust eens kijken of vragen waarom fluiten zo ontzettend leuk is.