Officiële website van Korfbalvereniging IJsselvogels 0182 - 37 38 38

info@ijsselvogels.nl

27 april 2020

Reacties:

0
 april 27, 2020
 0
Categorie: Clubblad

1972                                  2020

 

Afgelopen zaterdag bereikte ons het intens droevige bericht dat Ineke Reichard thuis is overleden.

Ineke is op veel fronten actief geweest binnen onze vereniging.

Op de allereerste plaats als speelster. Vanuit Waddinxveen naar Moordrecht gekomen, dus van Korbis naar IJsselvogels. Een dame die wist wat ze wilde én wist wat haar sterke punten waren. Gedreven, trouw, kritisch, fanatiek, moeite met scheidsrechterlijke beslissingen en soms gewoon hooglopende discussies met haar medespelers. Simpelweg omdat zij een ander inzicht had hoe er op dat moment gespeeld moest worden. Soms verhelderend soms ook frustrerend, maar altijd in het belang van het team.  Want dat was Ineke,  een teamspeler pur sang. Zowel binnen als buiten het veld. De verbindende factor, goed voorbeeld en zeker ook in voor een gezellig drankje na de wedstrijd.

Na haar fanatieke jaren bij de senioren heeft Ineke ook nog een aantal jaren met veel plezier bij de “midweek-korfballers” getraind en gespeeld.  In alle opzichten een waardevolle aanvulling voor het team.

Als vrijwilliger heeft Ineke ook zeker haar steentje bijgedragen aan de vereniging. Ook hier wist ze precies waar haar sterke kanten lagen en waar ze zich absoluut niet voor wilde inzetten. Jarenlang actief geweest als wedstrijdleiding van het schoolkorfbaltoernooi. Scores bijhouden, wedstrijden omroepen en daar waar nodig werd er ook een beroep gedaan op haar medische ervaring.

De laatste jaren heeft ze meer op de achtergrond geacteerd en was ze onder andere actief in de vrijwilligerscommissie. Ook hier etaleerde ze weer haar gevoel voor structuur, punctualiteit en verenigingsliefde.

Tenslotte was zij ook een trouwe, fanatieke en enthousiaste korbalsupporter. Uiteraard stond zij vroeger als trotse moeder langs de lijn bij de jeugdwedstrijden van zowel Jelle als Rens. Tot en met de seniorenleeftijd was zij er, vaak samen met Edward, altijd als supporter van Jelle. Ook voor een bezoek aan het eerste, met een theetje in de rust met de meiden, maakte zij graag tijd. In het laatste jaar werd de gang naar de sporthal steeds zwaarder en was er niet altijd de behoefte hetzelfde verhaal te moeten vertellen aan alle betrokken medesupporters. Zij wilde dan even niet ziek zijn maar gewoon Ineke met een rood/wit hart!!

Een warm, betrokken en bovenal lief mens met een sterke wil en een sterke eigen mening, die veel te vroeg afscheid heeft moeten nemen van het leven.

 

Zo zullen wij haar blijven herinneren.

Wij wensen Edward, Jelle en Rens heel veel kracht toe bij het verwerken van dit verlies.

 

Namens het bestuur van korfbalvereniging IJsselvogels

Hans Klijn

Uiteraard kan een ieder een kaart sturen naar de familie. Het adres is
Land voor Water 76
2841 NM Moordrecht

Een andere optie is via onderstaand formulier een bericht achter te laten. Wij zullen dit bundelen en afgeven aan Jelle, Rens en Edward.

Bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *