In memoriam Jan van Wezel

‘In de vroegte van de morgen sprak je zachtjes mijn naam

en ik wist dat je me zeggen zou, dat het tijd was om te gaan

je zei schat maak je geen zorgen, ik zal altijd bij je zijn

En ik wist dat je de waarheid sprak, door hoe je keek naar mij

Toen je zei. Toen je zei…’’

Vanmorgen (zondag morgen) na het horen, dat Jan van wezel overleden was, hoorde ik het nummer van Marco Borsato op de radio. Is dat toeval? Toeval bestaat niet, hoor ik wel eens. In dit geval geloof ik dat ook.

Voordat Jan met zijn gezin naar Moordrecht verhuisde was hij lid van Fidus- Spacta uit Leiden. Het korfballen zat hem en zijn vrouw Miep dus in het bloed. Het was dan ook niet vreemd dat zijn kinderen Liliam en Michiel lid werden van IJsselvogels en Jan en Miep onderdeel werden van IJsselvogels.

Jan van Wezel is tot twee keer toe voorzitter geweest van IJsselvogels. De eerste keer rond het 25 jarig bestaan van onze vereniging in 1988. Wij als jonge gastjes hadden wel wat leiding nodig, die Jan ons toen kon geven. Hij stond midden in de club en kon met iedereen omgaan. Door zijn fanatieke kinderen werd er in huize van Wezel veel over korfbal gesproken. Toen in 1999 de toenmalige voorzitter door fysieke ongemakken moest stoppen, was Jan bereid om het voorzitterschap voor twee jaar weer op zich te nemen. In deze periode werd de basis gelegd voor de nieuwe accommodatie van IJsselvogels (de Verlenging), waar Jan zijn charmes bij de gemeente volledig in de strijd gooide. Jan was van veel dingen op de hoogte en wilde graag van ook alles van je weten. Hij was zeer belangstellend, maar was zelf voor anderen vrij gesloten. Dat maakte het voor zich zelf ook niet altijd makkelijk. Jan is een jaar geleden ziek geworden en vooral de laatste maand, die hij doorbracht in het ziekenhuis, hoefde niet meer voor hem.

Na deze gedachte ging het lied verder:

‘Ik ben klaar om op reis te gaan

aan de andere kant te staan

voorbij de grens, ik sluit mijn ogen

Voor alles wat er komen gaat, ‘t is te laat

ben klaar om op reis te gaan, ik heb alles wel gedaan

pak mijn hand en voel het stromen

de liefde die ik bij mij draag. Ik vraag je

breng mij naar het water

beng mij naar het meer

en leg mij neer”

Wij wensen de kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe om dit verlies te dragen.

Rust zacht Jan.

De crematie zal op zaterdag  9 april 2016 om 14.00 uur op “IJsselhof” in Gouda worden gehouden. Het bestuur zal hier vertegenwoordigd zijn.

Aan de seniorenteams en juniorenteams vragen wij om komende zaterdag Jan te herdenken door voor de wedstrijden één minuut stilte in acht te nemen.

Namens het bestuur van Korfbalvereniging IJsselvogels,

 

Henk Jan Bos.