Officiële website van Korfbalvereniging IJsselvogels 0182 - 37 38 38

info@ijsselvogels.nl

19 mei 2020

Reacties:

0
 mei 19, 2020
 0
Categorie: Clubblad

We zijn blij dat we weer het veld op mogen! Met alle corona-maatregelen die we samen nemen (dit gaat erg goed) staat iedereen weer op het veld. Door de jeugd tot en met de D wordt er ook al in partijvormen getraind en alles van de senioren tot en met de C traint op 1,5 meter afstand. Mooi om te zien dat we samen trainen.

Uiteraard richten we de blik ook op het komend seizoen. De start van het seizoen staat gepland voor zaterdag 5 september, uiteraard vooraf gegaan door trainingen en oefenwedstrijden. Het is nog onduidelijk wanneer we met alle leeftijdscategorieën weer voluit kunnen trainen en wanneer we (oefen)wedstrijden mogen spelen. Het betekent ook dat de voorbereiding met selectietrainingen en oefenwedstrijden anders gaat verlopen dan in eerdere jaren.

Dat betekent dat we het proces van de teamindelingen anders gaan doen dan in eerdere jaren. De CTZ zal, in overleg met huidige trainers en de toekomstige trainers de teams samenstellen. We nemen hierbij de verzoeken rondom de teamindeling mee. De publicatie zal rond de start van de zomervakantie worden gedaan. Met de samengestelde teams zal in de veldcompetitie in het najaar worden gestart (huidige planning september-oktober). We zullen de periode van de veldcompetitie gebruiken om de teamindeling te evalueren, door te spreken met trainers/coaches en het bezoeken van trainingen en wedstrijden. Dat betekent dat de teams tijdens de veldcompetitie en/of bij de start van de zaalcompetitie (huidige planning: half november) nog kunnen wijzigen. Daarna blijven de teams het hele seizoen (zaal+veld) hetzelfde zoals gebruikelijk.

Met het oog op het komend seizoen zal vanaf dinsdag 2 juni getraind worden in de nieuwe leeftijdscategorieën. Vooral om alvast in de nieuwe leeftijdscategorieën aan elkaar te wennen en te wennen aan ander materiaal (bijv. grotere bal / hogere korf).

De basisleeftijden zijn als volgt:
Geboren in 2013 of later                            F
Geboren in 2011 en 2012                           E
Geboren in 2009 en 2010                           D
Geboren in 2007 en 2008                           C
Geboren in 2005 en 2006                           B
Geboren in 2002, 2003 en 2004               A

We gaan komende 2 weken met de trainers van volgend jaar kijken of dit ook past in hun agenda om trainen te geven in de nieuwe groepen. We zullen volgende week ook een lijst van namen per leeftijdsgroep publiceren omdat er een aantal kinderen anders ingedeeld zijn.

Voor de selecties van de senioren geldt een ander proces en dit wordt apart gecommuniceerd naar deze spelers.

Het is een bijzonder jaar en dus ook een bijzondere aanpak bij de selectietrainingen jeugd dit jaar. We denken met deze aanpak op een eerlijke manier te komen tot een 1e indeling en daarna kunnen bijstellen als dit nodig is. Houd de website in de gaten voor meer informatie. Nu al vragen? ctz@ijsselvogels.nl

 

CTZ

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *