K.V. IJsselvogels en Mark Glissenaar streven ambitieuze doelstelling na

De huidige hoofdtrainer van KV IJsselvogels, Edwin Visser, heeft aangegeven te stoppen aan het eind van dit korfbalseizoen bij K.V. IJsselvogels. Edwin Visser is eindverantwoordelijke voor IJsselvogels 1 en werkt nauw samen met Edwin Plooster en Peter Bakker, de trainers/coaches van IJsselvogels 2. De CTZ had graag gezien dat Edwin Visser door zou gaan. Niet alleen omdat hij een zeer capabele trainer/coach is, maar ook meer doet dan trainer/coach zijn. Zo is Edwin Visser voorzitter van een klankbordgroep binnen KV IJsselvogels waar ook de CTZ in vertegenwoordigd is, en geeft hij clinics aan jeugd teams. Al met al een echt verenigingsmens.

K.V. IJsselvogels heeft dit jaar zwaar ingezet op het begeleiden van de seniorenselectie en zal dit ook de komende jaren speerpunt maken van haar beleid. Niet zonder reden. De huidige selectie van 1 en 2 bestaat uit zeer jonge spelers, die vroegtijdig vanuit de A-selectie zijn overgeheveld naar de seniorenselectie.

Het betreft hier een getalenteerde groep spelers waarvan de CTZ overtuigd is dat indien de groep bij elkaar blijft en wellicht versterkt wordt met spelers die wat meer ervaring hebben of een uitzonderlijk talent hebben, thuis hoort in de overgangsklasse. In deze jonge groep zit nog veel rek en mogelijkheid tot verdere ontwikkeling van de spelers.

Op het moment dat Edwin Visser aangaf te stoppen aan het einde van het seizoen heeft de CTZ een profielschets gemaakt waar de opvolger aan moest voldoen. Enkele van deze criteria zijn:

  • Ambitieus
  • Zich voor meerdere jaren aan een project willen committeren
  • Draagvlak binnen de selectie
  • Ervaring met begeleiden jonge mensen
  • Opbouwtrainer
  • Analytisch/de wedstrijd goed kunnen lezen
  • Bekend zijn met de cultuur binnen de vereniging
  • Zich breed in de vereniging willen inzetten

De CTZ van KV IJsselvogels is trots en verguld dat Mark Glissenaar, oud speler van IJsselvogels 1 en Meervogels 1, waar hij op het allerhoogste niveau heeft gespeeld, de nieuwe trainer- coach wordt van IJsselvogels 1 met ingang van het nieuwe seizoen 2015-2016. De CTZ van KV IJsselvogels wil met Mark Glissenaar in een traject van 3 jaar weer terug in de overgangsklasse uitkomen.

De CTZ van KV IJsselvogels hoopt daarom ook dat terugkeer in de overgangsklasse de bekroning zal zijn van haar beleid en dat Mark Glissenaar het werk van de huidige trainer Edwin Visser kan afmaken.

De keuze op Mark Glissenaar viel al snel. Na twee zeer goede gesprekken heeft de CTZ de selectie gepolst om na te gaan of er voldoende draagvlak zou zijn. Uiteindelijk kon de CTZ concluderen dat alle spelers een positief gevoel hadden bij Mark Glissenaar als nieuwe hoofdcoach voor het nieuwe seizoen.

Niet zonder reden, want een deel van de selectie had al vorig jaar met hem kennis gemaakt als coach van IJsselvogels 2 nadat Mark midden in een seizoen het roer overnam als trainer/coach. Een aantal spelers heeft hem in de jeugd gehad al trainer/coach en daar zeer goede herinneringen aan over gehouden.

Wie Mark kent als speler weet dat Mark zeer gedreven is en zeer kritisch is naar medespelers. Als coach is Mark veel rustiger en kan hij zijn analytisch vermogen goed benutten.

Zoals gezegd was de CTZ al snel rond met Mark Glissenaar. De reden hiervan was dat beide dezelfde opvatting hadden hoe we verder moeten en de spelersgroep verder doorontwikkeld moest worden.

Uiteindelijk willen we een selectie waarbij alle spelers tot scoren kunnen komen en dat het team minder hoeft te leunen op een paar spelers die de wedstrijd moeten beslissen. Dit is ook nodig als we weer terugkomen in de overgangsklasse en een stabiele overgangsklassevereniging wilt zijn.

 

Namens de CTZ,

John vonk

MARK