7

Kamp 2018

Afgelopen vrijdagmiddag was het zo ver: de jeugd van IJsselvogels ging op kamp! Na heel veel nachtjes slapen en de nodige zenuwen mochten we met 53 kinderen en 17 leiding vertrekken naar Ter Aar. Aangekomen bij het Zwaluwnest was iedereen blij verrast. Er was een prachtige accommodatie uitgezocht met een groot grasveld, inclusief speeltuin én kinderboederijtje. Maar… first things first: de avondvierdaagse moest worden uitgelopen! De laatste 4 kilometer werden gelopen in Ter Aar, waar een route was uitgezet. Er waren afspraken gemaakt met de organisatie waardoor het lopen beloond mocht worden met een medaille. Onderweg werden er (helaas zonder begeleiding van de fanfare, maar met een muziekje van Mike) snoep en petjes uitgedeeld. Dit waren echte kamp petjes, een mooi aandenken (Stefan RvC bedankt!). Ook kregen we onderweg tasjes van Krabbendam, die vol zaten met lekkere dingen. Hierna hebben we nog allemaal leuke spelletjes gespeeld, waarbij 1 onderdeel was: zoveel mogelijk kledingstukken aandoen. Nora was de terechte winnaar, met 37 kledingstukken ging ze er met de titel vandoor. Maar aan alle leuke dingen komt een einde, en zo ook aan de eerste dag. Iedereen was natuurlijk vol met energie en er waren geen plannen om te gaan slapen…

 De volgende ochtend was het blijkbaar al weer vroeg dag. De eersten deden om half 6 hun oogjes weer open… Wat vooral voor de leiding nog veeeel te vroeg was. Iedereen was dan ook blij dat Dirk om half 8 de deuren opende en er buiten weer lekker gevoetbald, gevolleyd en natuurlijk gekorfbald kon worden. Om half 9 stond er een enthousiaste corveeploeg om de tafel te dekken en een nóg enthousiastere chef-kok om heerlijke eieren voor ons te bakken. Russell: je was werkelijk onmisbaar. Ons ochtendprogramma was sportief. Dirk en Christa waren van plan om al die energie een beetje op te laten raken en hadden allemaal leuke dingen gepland. Er werd gefrisbeed, getafeltennist en er werden verschillende spellen gespeeld. Na de knakworstjes (wederom fantastisch gekookt door Russell) werden de sportspelen gespeeld. Met als hoogtepunt Archery Attack. De F en E hadden hun eerste kennismaking met het boogschieten en er zaten wat natuurtalenten bij! De leiding was zeker onder de indruk. De D en C speelden een wedstrijdje en mochten op elkaar schieten met zachte pijlen. Ook de leiding mocht een poging wagen. Met (wo)man of the match: Anouk. Bijna foutloos!!! Bij het diner mochten we genieten van patatjes en hamburgers waarna de bonte avond volgde. Wat een talent hebben we binnen onze vereniging! Van stoere jongens die gaan zingen (Stijn, petje af hoor), nog meer stoere jongens die onverwachte dansmoves in hun bezit hebben (David, applaus) tot meisjes die kunnen zingen én dansen (Luna, Floortje v Grieken: superstarssss). We hebben verder nog veel meer talent gezien, wat gewoon niet allemaal te benoemen is. Tussendoor hadden de enthousiaste presentatrices Anna en Lotte allemaal leuke spellen in petto waarbij Timo ook even een duim verdiend. Na een welverdiend ijsje was het alweer bedtijd… Het is denk ik overbodig om te vertellen dat veel kinderen (en leiding) hier wel aan toe waren en dat het een stuk sneller stil was op het Zwaluwnest. 

 Over onze laatste ochtend kan ik veel minder vertellen, want deze ochtend begon een stuk later dan de dag hiervoor. Er was blijkbaar behoefte aan een goede nacht, en die werd goed benut. De eerste was rond half 8 beneden (goed gedaan Dirk) en om half 9 volgden er meer (André en Patrick, netjes op tijd!). Hierna kwamen er steeds meer kinderen naar buiten, die naar verluid lekker buiten gespeeld hebben. Hier kan ik weinig over vertellen, aangezien ik ook nog heerlijk in bed lag. Om half 10 werd er ontbeten en werd er meegedeeld dat we ons klaar mochten maken voor het hardlopen. Dát was even schrikken, dat gingen we toch niet echt doen? Maar na de intensieve warming-up van Mike begonnen we ons wel zorgen te maken.. Gelukkig stonden er leuke spelletjes tegen de leiding op het programma waarbij de leiding alles heeft gewonnen. (Dit is echt waar, ook als uw kind zegt van niet.) Na de lunch begon het opruimen en schoonmaken. Dit was zo gepiept. IJsselvogels ben je met elkaar, dat bleek maar weer. De C’s hebben de douches brandschoon gekregen en ook de rest van het Zwaluwnest glom. Het kamp kwam zo langzamerhand tot haar einde! Christa gaf in haar eindspeech aan dat ze blij was dat iedereen zoveel enthousiasme getoond had. Ook werd nu eindelijk verteld wie de meeste punten had. Je kon namelijk steeds punten verdienen, met het goed uitvoeren van je corvee bijvoorbeeld of met andere opmerkelijke dingen. Zo werd Elynn uit de F onze IJsselvogel van het kamp en kreeg ze een (bijna) echte beker mee naar huis. Haar meeste punten haalde ze binnen door een Frans lied te zingen op de bonte avond, ja, daar viel onze mond ook even van open. Hierna kwamen de ouders binnendruppelen. Na het uitzwaaien van de (vermoeide) kids was het kamp dan echt voorbij. Ik wil alle kinderen bedanken voor het leuke weekend en ook onze leiding. Dirk, Christa, Sylvia, Patrick, Russell, Laura, André, Dyonne, Angela, Anouk, Mike, Jesse, Aniek, Anna, Lotte en Merel: BEDANKT!!

 Dus, volgend jaar weer! Jullie ook?

 

Myrthe.