Nog twee complete speelronden in de veldcompetitie te gaan. Wie maken er nog kans op een kampioenschap op het veld?

Bij de senioren is het vooral spannend in de strijd tegen degradatie. Het 1e, 2e en 3e zullen alles uit de kast moeten blijven halen om ‘boven de streep’ te eindigen. Het 4e draait goed mee in de brede subtop van R4O, het 5e lijkt op een 3e plaats af te stevenen. Ook MW1 zal geen kampioenschap vieren, maar met een tweede plaats in de poule is het een stuk beter dan in het najaar. A1 en A2 staan ook op degraderen en kunnen de punten dus ook goed gebruiken.

  • IJsselvogels A3 staat ongeslagen bovenaan. Bij winst op of gelijkspel tegen nummer 2 Twist (26 mei om 12:30 uur thuis) zijn ze kampioen. Anders volgt op 2 juni een herkansing bij Nieuwerkerk. 

B1 heeft na een knap kampioenschap in het najaar nu een zware poule in de 1e klasse, na 4 wedstrijden nog geen punten. Nog 2 kansen op een zege! Ook C1 en C2 presteerden goed in het najaar en hebben nu een zware poule te pakken, maar ze weren zich kranig. Een kampioenschap zit er echter niet meer in, net als bij C3.

  • – IJsselvogels D1 staat ongeslagen bovenaan samen met KOAG D1 in de ‘overgangsklasse’ van de D’s. Op 2 juni mogen ze waarschijnlijk in een onderlinge kampioenswedstrijd uitmaken wie de titel pakt (13:00 uur bij KOAG in Krimpen). Viert D1 net als in het najaar weer een feestje?

 

D2 en D3 pakten tot nu toe één zege, maar doen niet meer mee om de titel. IJsselvogels E1 is nog in de race (RWA E1 heeft na 4 wedstrijden 6 punten, Korbis en IJsselvogels hebben 5 punten na 4 wedstrijden). IJV speelt nog tegen Korbis en RWA. Na 26 mei (E1-Korbis E1) weten we meer over de kampioenskansen voor E1.

  • IJsselvogels E3 is zelfs al kampioen doordat Korbis E4 verrassend verloor van KOAG E3. Op 26 mei (9:30 uur) is de ‘kampioenswedstrijd’ thuis tegen KOAG E3. 

 

  • Ook IJsselvogels E4 is goed op weg en staan ongeslagen bovenaan. Jullie kunnen op 26 mei bij Reeuwijk (nummer 2) met gelijkspel of winst kampioen worden. Op 2 juni volgt eventueel thuis een herkansing.

 

  • Bij de F-teams zijn F1 en F2 niet meer in de race, en heeft IJsselvogels F3 nog een klein kansje als ze niet alleen 26 mei winnen, maar ook de laatste wedstrijd tegen het nog ongeslagen Nieuwerkerk F5 winnen.

 

Alle teams succes gewenst in de slotfase van de competitie!

CTZ