Koppelschieten zaterdag 11 juni 2016

Begon de ochtend nog met regen, naarmate de dag vorderde werd het weer steeds beter en op de middag was het zelfs genieten geblazen met weinig tot geen wind en grotendeels een heerlijk zonnetje zodat het zowel tijdens het schieten, als lekker langs de kant, heerlijk toeven was.

Zou het koppelschieten dit jaar weer zo’n groot succes worden, net als vorig jaar? Het aantal dat zich van tevoren inschreef kwam wat langzamer op gang dan vorig jaar maar afgelopen zaterdag stonden er toch weer mooi 49 koppels klaar om met elkaar de strijd aan te gaan. Verdeeld over 44 koppels van de senioren, junioren, recreanten, B-aspiranten en “gasten” en ook 5 koppels uit ons G-team.

We hadden 9 poules waarvan de eerst 2 uit iedere poule en de 2 beste nrs. 3 zich plaatsten voor de volgende ronde. Hierna werden weer 4 poules van 5 gemaakt waarvan de eerste 2 zich plaatsten voor de kwartfinale, daarna gingen alleen de winnaars nog door met uiteindelijk een finale.

Bij gelijk eindigen telde eerst het onderling resultaat en vervolgens het doelsaldo.

Bij de G-teams was er een aparte afdeling met 5 teams die allemaal één keer tegen elkaar mochten schieten. Omdat er 9 G-spelers en speelsters aanwezig waren mocht Benjamin Slingerland (uit D3) een koppel vormen met Nicolien Wijnen (de winnares van vorig jaar samen met Marendah) en met succes zoals uit onderstaande stand blijkt. De eindstand was als volgt:

1 Nicolien Wijnen en Benjamin Slingerland         4 – 7
2 Ruud Kraan en Robert de Vreede                        4 – 5
3 Marendah Strijdhaftig en Alex Oosterling         4 – 4
4 Jeroen den Adel en Mariëlle Vondracek            4 – 2
4 Janita van den Horst en Paul Perdijk                 4 – 2

De nrs. 1 en 2 ontvingen een mooie beker die ze mogen houden.
De eindstanden van de voorronde waren als volgt:

Image6

De eindstanden voor plaatsing voor de kwartfinale waren:

Image8
Omdat Edwin weg moest vanwege een tenniswedstrijd gingen Hans Br. en Karen alsnog door.

Halve Finale:
Rob Reijm/Sander Verstoep – Hans en Hannah Klijn                                 4-6
Wilco v.d. Heuvel/Pieter Blonk – Hans en Karen Brouwer                         5-5 en 4-6

Finale:
Hans en Hannah Klijn – Hans en Karen Brouwer                         6-4

Zo zie je maar weer dat je als “lucky loser” aan het eind van het toernooi toch met de beker in je handen kan staan. Hans en Hannah, gefeliciteerd! Zij zijn de opvolgers van Pieter Blonk en Ernst Hofstede die zich vorig jaar het beste koppel mochten noemen.

Volgend jaar wil ik toch proberen ook voor de nrs. 3, 4 en 5 een vervolgcompetitie in elkaar te draaien zodat iedereen tot het eind mee kan blijven schieten, zij het voor de lagere plaatsen.

Verder wil ik nog Stef en Victor Blanken en Matthijs Alderliesten bedanken voor het overnemen van de toernooileiding op het moment dat ik zelf moest schieten.

Wim Slingerland.

 

Koppelschieten (8) Koppelschieten (1) Koppelschieten (2) Koppelschieten (3) Koppelschieten (4) Koppelschieten (5) Koppelschieten (6) Koppelschieten (7)