a730f1de-be35-4541-a311-0b184ae8eb86

Korfbal tijdens de G-Olympics afgelopen woensdag!

Op woensdagmiddag 7 juni heeft Ijsselvogels zich ingezet voor de G-Olympics Zuidplas, in sporthal de Zuidplas. Samen met andere sporten ( zoals turnen, boksen, voetbal, dansen) en een paardentram en een draaimolen en het belevingstheater was het een compleet programma.

Vanaf 13:15 uur tot 16:30 uur zijn zo een 60 kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking in beweging gekomen.

Na de opening, door het ontsteken van het olympisch vuur, door de kinderburgemeester en de burgemeester zelf, konden de G-Olympics beginnen!

Omdat het weer helaas niet goed was, hebben we het korfbal onderdeel naar binnen verplaatst, in de grote sporthal. Daar hebben Wim en Christa, 8 groepen van zo een 6/9 kinderen en volwassenen met een beperking aan het gooien en vangen gekregen. Het korf schieten was echt lastig. Dat mikken en concentreren is een echte inspanning voor de meeste gebleken. Toch hebben we de kinderen en volwassenen enthousiast gezien. Al was het maar omdat de bal zo mooi geel en blauw was en het omhoog gooien ook cool was en iedereen steeds weer opnieuw wilde proberen op de korf te schieten! Op allerlei manieren hebben ze het geprobeerd. Als er dan toch een bal door de korf vloog, was het juichen en feesten niet van korte duur! En elkaar complimenteren en aanmoedigen om te gooien en rennen was ook eerder regel dan uitzondering.

De beleving van het spel was ontwapenend en het plezier was er zeker. Ook de persoonlijk begeleiders van de gehandicapten deden soms mee en dat was best handig en fijn. We hebben een hoop met iedereen meegemaakt.

Aan het einde van de middag kreeg iedereen een medaille uitgereikt van de begeleiders van de vereniging. Als je maar meedoet was het motto en dat heeft gewerkt.

Het was een mooie, waardevolle middag met elkaar! Nog even opruimen en dan met een voldaan gevoel naar huis.