Korfballes in plaats van gymles door IJsselvogels

Vorige week vrijdag, 23 juni, is er door IJsselvogels korfballes gegeven in plaats van gymles aan groep 3 en 4 van de Achtbaan en de Lallemanschool. Donderdag 29 juni volgt de Jozefschool en dan hebben alle 187 leerlingen van groep 3 en 4 van deze basisscholen één keer korfballes gehad,

Vrijdagochtend werd om 8.30 uur in de sporthal begonnen met groep 4 van de Lallemanschool, een groep die bestond uit maar liefst 36 kinderen en dat met maar 5 trainers (i.p.v. de gehoopte 8). Om 9.30 uur gevolgd door de Achtbaan die zo vriendelijk waren om groep 3 te splitsen zodat we eerst 14 en van 10.15 tot 11.00 uur 15 kinderen hadden hetgeen met de leiding die we hadden goed te doen was. Als laatste van de ochtend was groep 3 van de Lallemanschool, deze groep bestond uit 26 kinderen.  –   PAUZE   –   ’s Middags kwamen twee groepen 4 van de Achtbaan bij ons op het veld trainen, de eerste groep bestond uit 21 en de tweede groep uit 22 kinderen zodat we op deze dag in totaal 135 kinderen korfbaltraining hebben kunnen geven.

Wie hebben er deze dag allemaal geholpen: Anita Vink 6x, Kirsten Plooster 3x, Sam Meijer 3x, Ineke Reichard 2x, Stefan Rijkaart van Cappellen 2x, Anouk de Jong 2x, Karen Brouwer 1x, Jelle Reichard 1x, Anja v.d. Bildt en Marco Slob.

A.s. Donderdag 29 juni gaan we ‘s middags in de sporthal groep 3 en 4 van de Jozefschool proberen de korfbalbeginselen bij te brengen.

Wie komen er allemaal helpen: (graag uiterlijk 13.10 uur aanwezig zijn)

13.20-14.10 uur Jozefschool groep 3 met 24 kinderen
Ineke Reichard, Sandra d. Besten, Joran v.d. Velde, Patrick v. Nieuwkoop, Esmee Groeneveld

14.15-15.05 uur Jozefschool groep 4 met 28 kinderen
Ineke Reichard, Sandra d. Besten, Joran v.d. Velde, Patrick v. Nieuwkoop, Esmee Groeneveld en Sanne de Waal

Wat wordt er gedaan: eerst een praatje wat korfbal is, wat zijn de verschillen met andere sporten en dat korfbal de enige echte gemengde sport is van Nederland. Daarna gooien, vangen en schieten gevolgd door  diverse wedstrijdjes waarna iedereen aan het eind limonade en wat lekkers kreeg.

Iedereen die vrijdag heeft geholpen en donderdag gaat helpen, hartelijk bedankt voor jullie hulp!!!

Wim Slingerland.