katja

Mijn eerste maanden als voorzitter van de technische commissie (CTZ)

Sinds 1 januari ben ik voorzitter van de technische commissie en mag ik samenwerken met diverse mensen die zich dagelijks inzetten voor onze korfbalvereniging.

Niet altijd een makkelijke klus waar we voor staan. Ik wil mensen niet tekortdoen maar zeker het wedstrijdsecretariaat is wat mij betreft een van de grootste uitdagingen. Hoe krijgen we toch elke week weer alle teams compleet op stap met alle blessures en afschrijvingen…… Want hoe logisch en plausibel elke afschrijving is, het stelt ons iedere keer weer voor de nodige uitdagingen. Uitdagingen die we steeds weer aangaan en op de een of andere manier lukt het ze toch altijd weer. De afgelopen maanden stonden in het teken van oriënterende gesprekken met trainers voor de selectie en A1, gesprekken met individuele selectieleden, gesprek met selectie, spelers van andere teams et cetera. Onderwerpen variërend van uitspreken van wederzijdse verwachtingen, communicatie, afspraken maken en nakomen, (wissel)beleid van trainers, bereidheid tot invallen en reserve staan, redenen voor afschrijvingen voor wedstrijden en trainingen, wat doet CTZ en wat wordt er van de trainers verwacht.

Dit heeft mij een boel inzichten gegeven. Van heel veel zaken word ik blij en hebben mij aangenaam verrast en van sommige ben ik ook weleens teleurgesteld en merk ik dat tijden zijn veranderd van toen ik nog korfbalde.

Het waren best drukke maanden omdat ik me even wilde onderdompelen in een andere kant van de vereniging, de teams, de spelers, de gewoontes en de uitdagingen waar we als CTZ voor staan en dat zijn er best veel. Krijgen we een volledige selectie op de been die er gezamenlijk voor wil gaan, vinden we een trainer die daarbij past, kunnen we voldoen aan de wensen van de leden qua voorkeuren teams en trainingen, krijgen we de teams vol met een evenwichtige verdeling qua sterkte en leeftijd, vinden we voldoende trainers voor alle jeugdteams?

Iedere keer besef ik weer dat dit vrijwilligerswerk is, voorzitter zijn van de CTZ. Net als allerlei andere rollen die leden (en niet-leden) hebben binnen de vereniging. Denk aan coachen, fluiten, bar, kantine, feestcommissie. Maar ook al is dit werk vrijwillig, het is niet vrijblijvend. We verwachten dan ook zaken van elkaar en het is van belang dat we dit ook beseffen en hiernaar handelen.
Communicatie is van groot belang en ook het besef dat we geen vereniging hebben als we dit niet gezamenlijk doen, want IJsselvogels zijn we met elkaar! Dat is de reden waarom ik voorzitter ben geworden. Deze vereniging gaat mij aan mijn hart omdat ik weet en dagelijks zie wat een hechte vereniging kan betekenen.

En als CTZ zetten wij dan ook ons beste beentje voor om jullie in staat te stellen te korfballen, voor je plezier en/of voor de prestatie of gewoon omdat het zo een leuk spelletje is!

Ik hou jullie op de hoogte!

Namens de CTZ, groet Katja