korfbalmand

Onderlinge recreantenwedstrijd woensdag 24 augustus 2016.

Woensdag 17 augustus stond weer de eerste training van de recreanten op het programma. De recreantengroep bestaat inmiddels uit 14 dames en 18 heren maar na de eerste avond stonden de dames met 1-0 voor want er waren 7 dames en 6 heren op de eerste training. Om iedereen weer aan het sporten te krijgen dacht ik dat een onderling toernooitje wel zou helpen. De afmeldingen kwamen veelvuldig binnen en op woensdagavond was ik blij dat we net 2 teams konden formeren en met 9 dames en 8 heren is de stand inmiddels 2-0 voor de dames. Daar zal woensdag 31 augustus wel verandering in komen als er een gezamenlijke barbecue (vanaf 19,.00 uur bij het clubhuis) op het programma staat. Ik denk dat de achterstand dan wordt teruggebracht tot 2-1.

verdediging: Ada, Anja, Ruud en René

Beide teams schoten uit de startblokken en binnen nog geen 45 sec. stond het al 1-1 via een mooi schot van Rieke voor zwart en een korte bal van Amanda (haar eerste wedstrijd en gelijk al haar eerste doelpunt) voor wit. Wisselen. Rob zette wit van afstand op voorsprong, 2-1, waarna hij zich binnen 5 minuten moest laten vervangen vanwege (waarschijnlijk) een zweepslag. Geen reserve heren aanwezig dus hoe gaan we dit oplossen ….. Stefan naar het andere vak en Petra als heer laten invallen op zijn plaats, zo gezegd zo gedaan. Een mooie vrije bal van Mieke betekende 3-1 voor wit waarna Yke en Joost zwart weer op gelijke hoogte brachten, 3-3. Vlak voor de rust was het René die zwart op een 3-4 voorsprong zette. In de rust een beker(tje) limonade van barkeeper Hans en een lekkere mandarijn en op naar de 2e helft. Anja scoorde van halve afstand 3-5 waarna Joost de 3-6 op het scorebord zette. Nog één keer kwam wit terug dankzij een mooi afstandsschot van Patrick (4-6) waarna Ruud met 2 fraaie uitwijkballen 4-7 en 4-8 scoorde. Yke bleek het korfballen nog niet te zijn verleerd en scoorde fraai 4-9 waarna Rieke, na al het eerste woord te hebben gehad, ook het laatste woord wilde hebben en de eindstand op 4-10 bepaalde. Het was een leuke en gezellige wedstrijd en we hadden perfect weer. Rob wensen we van harte beterschap!