Officiële website van Korfbalvereniging IJsselvogels 0182 - 37 38 38

info@ijsselvogels.nl

1 oktober 2019

Reacties:

0
 oktober 1, 2019
 0
Categorie: Clubblad

De KNKV wil voor de verenigingen enkele processen makkelijker maken. Daarbij is de info die met het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) wordt verzameld van cruciaal belang, o.a. voor toekomstige poule indelingen. Niet alleen in wedstrijdkorfbal (1,2,3,4,A1,B1,C1) maar juist ook in het breedtekorfbal (alle overige teams).

Aan alle scheidsrechters het verzoek om de komende periode te letten op de volgende zaken:

– Teamopstelling: In principe zijn de coaches verantwoordelijke voor het correct opvoeren van de teamopstellingen. Mocht het op één of andere manier niet lukken voor de coaches, dan kan de scheidsrechter dit ook zelf afhandelen, in samenwerking met de coach.

 

– Wissels: Zoals benoemd gebruikt de KNKV de invoer van basisspelers/wissels ook voor toekomstige poule indelingen (sterkte van teams en daarmee wordt bepaald in welke poule de teams komen). Met enige regelmaat merkt de KNKV dat wissels niet goed worden ingevoerd. Graag als scheidsrechter hier een goede controle op. Niks zo makkelijk als de wissels “laten zitten” maar daarmee krijgt de KNKV geen goed beeld van het team en wordt indeling later in het seizoen dus scheef.

 

– Fotocontrole: Scheidsrechters dienen de pasfoto’s van de spelers te controleren. Scheidsrechters hebben bij de controle ook de mogelijkheid om foto’s die niet goed gelijkend zijn, af te keuren middels rood kruisje of uitroepteken.

Bedankt voor jullie medewerking!
Groeten
Marijn
CTZ Scheidsrechters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *