Ouders, opa’s, oma’s en leden: de vereniging heeft jullie nodig!

Sinds dit seizoen heeft de vereniging een vrijwilligerscommissie. IJsselvogels heeft helaas te maken met teruglopende vrijwilligers. De korfbal maar ook vooral de NIET-korfbal taken die in de vereniging liggen groeien en we hebben heel dringend behoefte aan hulp op allerlei vlak.

Als vrijwilligerscommissie zullen we je geregeld op de hoogte houden wat we bereiken en wat er nog blijft liggen. Ook zullen we je wellicht aanschieten in welke hoek jij de vereniging kan helpen of al helpt. Overigens verwachten we dan zeker niet dat je elke zaterdag IJsselvogels helpt. De meeste taken zijn ad-hoc en een paar keer per jaar gedurende een paar uur. We hebben immers allemaal ook andere verplichtingen. Er zijn ook 1 malige klussen of taken. Elk beetje helpt!

Hieronder vind je een overzicht van de huidige dringende vragen. De lijst is niet compleet maar is groeiende. Vooral op gebied van NIET-korfbal gerelateerde zaken zoeken we hulp en hopen we naast de leden dat ook de ouders van jeugdteams meehelpen. Mocht je dingen erin tegenkomen die je aanspreken kan je ons aanschieten of even mailen naar vrijwilligers@ijsselvogels.nl

Marloes Blom-Lubbers, Patrick van der Ham, Ineke Reichard, Stefan Rijkaart van Cappellen

NIET-korfbal inhoudelijk gerelateerde klussen:

 1. Materialen: materialen man/vrouw. Iemand die het hok met alle palen en ballen en overige zaken in de gaten houdt. Het veld geregeld checkt en waar nodig mensen inzet als er dingen kapot zijn of besteld moeten worden.
 2. Kantine: de kantine zoekt vrijwilligers die bardiensten willen draaien. Je bent altijd met zijn 2en, wordt ingewerkt en het gaat om 2 of 3x per seizoen en dan 2-3 uur. Vaak op een zaterdag maar bijv ook bij dingen als schoolkorfbal.
 3. Kantine: de kantine zoekt mensen die eindverantwoordelijk willen zijn voor het openen van de kantine op de zaterdag en afsluiten aan einde van de dag.
 4. Schoonmaakteam: tijdens het veldseizoen moet de kantine en kleedkamers schoongemaakt worden. Vaak gebeurt dat nu op een doordeweekse dag in de ochtend. Het is 2-3x per seizoen dat je wordt opgeroepen en kost ongeveer 1.5-2 uur. Schoonmaakspullen zijn aanwezig en vaak in een groep van 5-8 man/vrouwen.
 5. Promotie vereniging: de promotiecommissie is nog op zoek naar een extra administratieve kracht ivm contracten met sponsors en andere administratieve handelingen
 6. Promotie vereniging:1 malig: de promotiecommissie zoekt iemand die kan helpen met het maken van een flyer voor promotie van korfbal in de nieuwe wijken en scholen.
 7. Promotiecommissie: iemand die de sponsorkleding en verkoop vd kleding onder zijn hoede neemt. Voorraden en uitleveren administreren en regelen.
 8. Financiele commissie: ondersteuning binnen de FC. We hebben iemand hiervoor die zich heeft aangemeld (M. vd Linden) maar we kunnen geen contact gegevens vinden
 9. Kantine: 1 malig: de kantine moet aangepakt worden, aantrekkelijker worden van binnen en buiten.
 10. Schoolkorfbal: 1 malig: hulp bij het schoolkorfbaltoernooi
 11. Schoolsportweek: 1malig hulp bij de schoolsportweek in september
 12. Fietstocht: 1 malig: hulp bij organisatie van het juli 2018 fietstocht, waar we voor elke gefietste kilometer geld van de Rabobank krijgen. Start van de organisatie hiervan zal rond begin mei 2018 zijn en zal betekenen dingen organiseren en mensen betrekken.


Korfbal inhoudelijk gerelateerde klussen:

 1. ondersteunen van het wedstrijdsecretariaat bij de junioren en senioren
 2. jeugdtoernooi organiseren: wellicht is er iemand die voor zijn studie iets moet organiseren, dan zouden we graag met diegene een keer een jeugdtoernooi organiseren op veld of zaal
 3. de technische zaken commissie zoekt een voorzitter
 4. scheidsrechters die officieel KNKV scheidsrechter willen worden. We moeten als vereniging veel wedstrijden buiten de deur fluiten om aan onze verplichtingen naar de KNKV te voldoen. Dat gaat elk jaar maar net aan. We zoeken bijvoorbeeld een actieve korfballer of oud-korfballer die we met ondersteuning op pad kunnen sturen.
 5. het 5e zoekt een trainer en/of coach
 6. 1 malig: korfballessen voor kids en zoo en tijdens gymlessen van school

Klussen waarvoor iemand onlangs is gevonden:
Hieronder wat taken die onlangs ingevuld zijn. De lijst is meer om een idee te geven en niet bedoeld om compleet te zijn. We hopen dat we steeds meer dingen kunnen melden.

 1. indelen zaalwachten gaat Jelle Reichard uit de A1 doen
 2. nieuwe invulling van de vertrouwenscommissie (Peter en Sandra Sinot)
 3. Vrolijke Vogels coordinatie en uitvoeren van de zaterdagen training is overgenomen door Kimberley Verbeek van Mourik en Manon van Kerkhof
 4. Saskia Rijkaart van Cappellen gaat het barteam versterken (maar we zoeken nog velen die mee willen helpen bij de bar, per keer 2-3 uur en zeg 2-3x per seizoen)