Praktische informatie nieuwe leden

Welkom bij IJsselvogels. Dit document bevat wat praktische informatie wat je waar kan vinden en hoe het werkt.

Groepscommunicatie en nieuwsbrief

• veel van de communicatie over het team zal via een team Whatsapp groep gaan. Zit je hier nog niet in schiet dan even de trainer aan van je kind.
• Verder vindt de communicatie van de vereniging plaats via nieuwsberichten op de website. Elke woensdag verschijnt er een nieuwsbrief met de nieuwsitems van die week erin. Meld je nu direct hiervoor aan en mis geen nieuwsberichten rondom de vereniging en wedstrijden. Aanmelden kan via: https://www.ijsselvogels.nl/nieuwsbrief/

Wanneer speelt mijn kind en hoe meld ik hem/haar af?

• Naast dat we elke week trainen spelen we ook wedstrijden op het veld of de zaal. Het volledige programma per team is te vinden op de website: https://www.ijsselvogels.nl/competitie/wedstrijdprogramma/
• Als je vanaf deze pagina klikt op een team kom je op de teampagina. Hier vind je onder het tabje “programma” het hele programma voor dat team. Onderin die pagina kun je een bestand downloaden om het schema naar je elektronische agenda te importeren. De programma’s worden bekend aan het begin van het veldseizoen en begin van de zaal, zeg ongeveer 1-2 weken ervoor.
•  De “aanwezig” tijd is de tijd dat de kinderen gezamenlijk vertrekken naar een uitwedstrijd of verzamelen in de zaal voor een thuiswedstrijd.
•  De “aanvang” tijd is de tijd dat de wedstrijd echt begint.
•  Als uw kind op zaterdag niet kan spelen, dit dan graag zo snel mogelijk doorgeven, maar uiterlijk woensdag 18:00 voorafgaande aan de betreffende zaterdag.  Op de wedstrijdprogramma pagina https://www.ijsselvogels.nl/competitie/wedstrijdprogramma/ vind je bovenin bij wie je je voor welk team moet afmelden met het bijbehorende mailadres en telefoonnummer of via wedstrijdsecretariaat-jeugd@ijsselvogels.nl  De A en senioren afmelden via de coaches. Daarnaast is het altijd handig ook even via de groepsapp de groep te informeren. Let erop dat als je je afmeldt en je speelt uit en je moet die zaterdag rijden dat je dan zelf regelt dat een andere ouder jullie rijbeurt overneemt. Dus even onderling ruilen van weekend.
•  Natuurlijk kan het zijn dat er later in de week iets gebeurd, zoals ziekte of een blessure, dan is het natuurlijk geen probleem dat u pas later afmeldt. Maar is nu al bekend dat u en uw kind over een aantal weken een weekend weggaan of op vakantie gaan, laat het dan aub nu al weten.
•  Mocht uw kind een keer niet kunnen trainen, gelieve dit dan even door te gegeven aan de trainers. Doe dit liefst een dag van te voren aangezien de trainers een training voorbereiden op basis van het aantal kinderen dat verwacht wordt.

Rijden naar wedstrijden

•  Wat we ook van ouders vragen is om het vervoer te verzorgen naar de uitwedstrijden. Er wordt een schema gemaakt en mocht een bepaalde datum niet uitkomen, dan willen we u vragen om dit onderling te ruilen en aan ons door te geven. Zijn er structurele onmogelijkheden, zoals bijvoorbeeld dat ouders om de week op zaterdag moeten werken en dan niet kunnen rijden, laat het ons ook weten en dan proberen we hier al zoveel mogelijk rekening mee te houden bij het maken van het schema.
•  Aan het begin van het seizoen zijn er oefenwedstrijden, maximaal 1. Hiervoor wordt verwacht dat de ouders het vervoer hiervan samen met de coach zelf regelen.

Kleding en schoenen

•  Het wedstrijdtenue bestaan uit een rood broekje en een IJsselvogels shirts. De shirts worden beschikbaar gesteld door de vereniging per team. Aangezien we graag willen dat iedereen in hetzelfde outfit speelt kunt u via https://ijsselvogels.printsopshirts.nl een broekje kopen en ook andere kleding.
•  Het is de bedoeling dat de shirts centraal gewassen worden en dat de ouders om de beurt deze taak op zich zullen nemen. Kortom iedereen komt een keer aan de beurt. Graag niet vergeten de shirts bij de volgende wedstrijd weer mee te nemen.
•  Zaalschoenen: In de zaal hebben we zaalschoenen nodig. Zorg ervoor dat de schoenen voldoende grip hebben. Er zijn ook zaalschoenen die weinig profiel hebben (turnschoenen) en dat gaat in korfbal niet werken vanwege het vele rennen en stoppen.  Veel spelers werken met Mizuno of Asics schoenen en dan de variant met hogere zijkanten. Bijvoorbeeld bij http://korfbaltotaal.nl/korfbalschoenen/zaalschoenen vind je dit soort schoenen. Je vindt ze ook bij de grotere sportzaken (bijvoorbeeld Sport2000 in Gouda). Aangezien kinderen geregeld uit hun schoenen groeien is even rondvragen bij andere ouders ook slim om schoenen van elkaar over te nemen,
•  Veldschoenen: Voor veldschoenen zijn schoenen met profiel nodig ook weer voor de grip. Voorbeelden: http://korfbaltotaal.nl/korfbalschoenen/veldschoenen Aangezien kinderen geregeld uit hun schoenen groeien is even rondvragen bij andere ouders ook slim om schoenen van elkaar over te nemen,

In welk team gaat mijn kind spelen?

•  Nadat een nieuw lid een paar keer mee heeft getraind proberen we te bekijken of onze eerste inschatting correct is. In de meeste gevallen zal uw kind in het eerste jaar blijven korfballen waar hij of zij mee traint. Heeft u vragen hierover schiet dan even de trainer aan of zoek met ons contact via ctz@ijsselvogels.nl
•  Aan het einde van het seizoen (rond juni) worden de teams opnieuw ingedeeld en wordt bekeken waar elk kind het beste past voor het nieuwe seizoen.

Vrijwilligersinzet

•  Een vereniging draait op vrijwilligers. We verwachten van elke ouder en leden vanaf 16 jaar dat zij iets doen voor de vereniging. We snappen ook wel dat dit niet elke week kan zijn en niet op alle momenten. De meeste nieuwe vrijwilligers starten een keer met een bardienst of meedraaien in het schoonmaakteam. Uiteraard doe je dat niet alleen en is het maar een paar keer per jaar. Meld je aan via vrijwilligers@ijsselvogels.nl

 

Zijn er verder nog vragen of onduidelijkheden: ctz@ijsselvogels.nl