Officiële website van Korfbalvereniging IJsselvogels 0182 - 37 38 38

info@ijsselvogels.nl

24 augustus 2020

Reacties:

0
 augustus 24, 2020
 0
Categorie: Clubblad

Belangrijk lezen! Protocol COVID-19 binnen IJsselvogels  

De veld competitie gaat weer starten en vanuit de landelijke regels hebben wij de volgende uitgangspunten gedefinieerd om op een veilige manier onze korfbalsport weer te kunnen beleven de komende periode. De afspraken gelden voor de zaterdag maar ook voor de doordeweekse trainingsavonden. Deze afspraken gelden in ieder geval voor het eerste gedeelte van het veldseizoen tenzij de landelijke regels eerder worden aangepast en dit een aanpassing vergt op dit protocol.  

Bovenal geldt dat indien je COVID-19 achtige klachten hebt je niet traint of wedstrijden speelt en thuisblijft. En in geval van deze klachten dat je een afspraak bij de GGD maakt om je te laten testen en je trainer/coach en/of ploeggenoten en wedstrijd secretariaat informeert over de test en testresultaten.  

Voor op ons complex De Verlenging gelden de volgende regels en omgangsvormen: 

Algemeen 

Houdt op het gehele complex 1,5 meter afstand en maak gebruik van de ter beschikking gestelde ontsmettingsmiddelen om je handen schoon te maken. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en tot volwassenen geen afstand te houden. Kinderen tussen 13 en 18 jaar hoeven onderling geen 1.5 meter afstand te houden maar wel naar volwassenen. Leden van 1 huishouden hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden 

Op diverse punten op ons complex zijn ontsmettingsmiddelen beschikbaar, gebruik deze ook! 

De beschikbare middelen zijn: 

 • – Desinfectie handgel (op basis van 70% ethanol) 
 • – Reinigingsdoekjes 
 • – Zeeppompjes bij de wasbakken (toiletten) 

Spreek elkaar aan op het naleven van de regels. Indien je ziet dat leden of bezoekers zich niet aan de gestelde regels houden geef dit aan zodat we elkaar helpen om daar scherp in te blijven. Bij de toegang tot ons complex is eenrichtingsverkeer gerealiseerd, het bord bij de toegang en lint geven de juiste looprichtingen aan.  

Kantine 

De kantine is niet open! Alleen barpersoneel mag zich in de kantine bevinden om werkzaamheden uit te voeren. Bij de openslaande deuren van de kantine is een uitgiftepunt gerealiseerd om drankjes en (voorverpakte)consumpties te kunnen kopen welke langs het veld kunnen worden genuttigd. Maak hierbij zoveel als mogelijk gebruik van PIN betalingen. Volg hierbij de looproute welke met dranghekken is uitgezet voor de openslaande deuren richting het uitgiftepunt. De warme keuken (frituur) is gedurende deze periode gesloten. Ook is het niet toegestaan om een terras te creëren voor de openslaande deuren of versterkte muziek te spelen buiten onze kantine.  

Barvrijwilligers 

Barvrijwilligers komen in de kantine en worden daarom verzocht hun contactgegevens op de desbetreffende lijst in te vullen. De volgende gegevens zijn hierbij nodig: volledige naam, datum, aankomsttijd, e-mail, adres en telefoonnummer. Door het plaatsen van een handtekening geeft u toestemming voor de verwerking en overdracht van de gegevens voor eventueel bron- en contactonderzoek. 

Hal en Toiletten 

De ingang naar de hal van de kantine is open zodat er gebruik gemaakt kan worden van de toiletten. Ook hier zijn ontsmettingsmiddelen beschikbaar om de handen, deurkrukken, bril en doortrekpunten te ontsmetten. Het is maar één persoon toegestaan om zich op de toiletten te bevinden, middels het groen/rood bord wordt aanwezigheid kenbaar gemaakt. De openslaande deuren naar de kantine zijn gesloten.  

EHBO-kit en AED 

In de hal bevindt zich een EHBO-kit en een AED. 

Kleedkamers 

Iedereen (o.a. ook ouders) wordt verzocht om de kleed- en doucheruimte niet te betreden als dit niet noodzakelijk is. Kom – indien mogelijk- omgekleed naar het sportveld en douche zo veel mogelijk thuis. 

Mocht je toch gebruik willen maken van de kleedkamers: 

De kleedkamers zijn open voor gebruik en mogen door maximaal 5 personen boven 18 jaar worden bezet. In de kleedkamer hanteren we de 1,5 meter afstand en maken we alleen gebruik van de twee buitenste douches. Probeer de tijd in de kleedkamer te beperken tot 5 minuten douchen en 5 minuten omkleden zodat andere ploegen ook gebruik kunnen maken van de kleedkamers. Ook bij de kleedkamers zijn ontsmettingsmiddelen beschikbaar, maak hier gebruik van! De kleedkamers kunnen alleen worden benaderd door de deur aan de zijkant, in de gang zijn looprichtingen aangebracht. De openslaande deuren in de gang naar de kantine zijn gesloten. 

Op en rondom het veld 

Alleen op het veld binnen de lijnen gedurende wedstrijden en trainingen kan de 1,5 meter afstand worden losgelaten. Als we het veld verlaten nemen we weer 1,5 meter afstand in acht. De reservespelers en coaches houden ook 1,5 meter afstand onderling langs de lijn indien ze 18 jaar of ouder zijn. Wedstrijdbesprekingen worden niet gehouden in de kleedkamers of bestuurskamer maar op het veld. Toeschouwers benaderen ons complex via de vastgestelde looprichting en houden 1,5 meter afstand onderling rond het veld als ze 18 jaar of ouder zijn. 

Gebruik niet de gezamenlijke kratten met bidons gebruiken, maar gebruik een eigen flesje water (uiteraard weer mee naar huis nemen of weggooien na gebruik). 

Bij het veld staan ontsmettingspompjes. Gebruik deze voor en na de wedstrijd.

Uitwedstrijden 

Bij het voervoer naar uitwedstrijden wordt het geadviseerd mondkapjes te dragen in de auto. Het is toegestaan om met personen uit meerdere huishoudens in één vervoersmiddel te reizen naar uitwedstrijden. Hiervoor gelden wel de richtlijnen en adviezen vanuit de overheid. Wanneer je met personen uit verschillende huishoudens plaatsneemt in één auto is het advies om een mondkapje te dragen voor reizigers van 13 jaar en ouder.  

Op het complex van de tegenstanders houden we ons aan de daar geldende regels en landelijke regels. 

Resume 

De komende periode wordt dit protocol operationeel en zullen we monitoren of voorgestelde regels en werkwijzen werken of dat er nog aanpassingen noodzakelijk zijn om dit protocol te laten werken en hiermee een veilige omgeving te creëren voor iedereen die betrokken is bij onze club. Ook bij regen gelden deze regels dus houdt hiermee rekening indien je ons complex bezoekt. 

We beseffen ons terdege dat bovenstaande maatregelen ons belemmeren en een normale omgang in de weg staan en het niet altijd leuk maakt. Toch vragen we iedereen om zich aan bovenstaande regels te houden. Er staan forse boetes op het niet naleven van de regels welke wij ons als club niet kunnen veroorloven dus ook vanuit de club zullen we handhaven op de regels. Nogmaals spreek elkaar aan als je ziet dat de regels niet worden nageleefd anders zullen we vanuit club en bestuur additionele maatregelen moeten nemen zoals bijvoorbeeld het helemaal sluiten van de bar en dit willen we zeker proberen te voorkomenDus help elkaar en houdt elkaar scherp om een uitbraak onder onze leden of op ons complex te voorkomen! 

IJsselvogels zijn we met elkaar ook in de COVID-19 periode! 

Anita, Arie, Hans en André 

Page Break 

Belangrijkste zaken protocol COVID-19 binnen IJsselvogels 

 • – Bovenal geldt dat indien je COVID-19 achtige klachten hebt je niet traint of wedstrijden speelt en thuisblijft. En in geval van deze klachten dat je een afspraak bij de GGD maakt om je te laten testen en je trainer/coach en/of ploeggenoten en wedstrijd secretariaat informeert over de test en testresultaten.  
 • – Houdt op het gehele complex 1,5 meter afstand en maak gebruik van de ter beschikking gestelde ontsmettingsmiddelen om je handen schoon te maken. 
 • – Spreek elkaar aan op het naleven van de regels. Indien je ziet dat leden of bezoekers zich niet aan de gestelde regels houden geef dit aan zodat we elkaar helpen om daar scherp in te blijven. 
 • – De kantine is niet open! Alleen barpersoneel mag zich in de kantine bevinden om werkzaamheden uit te voeren. 
 • – Het is niet toegestaan om een terras te creëren voor de openslaande deuren of versterkte muziek te spelen buiten onze kantine. 
 • – De ingang naar de hal van de kantine is open zodat er gebruik gemaakt kan worden van de toiletten. Ook hier zijn ontsmettingsmiddelen beschikbaar om de handen, deurkrukken, bril en doortrekpunten te ontsmetten. Het is maar één persoon toegestaan om zich op de toiletten te bevinden. 
 • – In de hal bevindt zich een EHBO-kit en een AED. 
 • – Iedereen (o.a. ook ouders) wordt verzocht om de kleed- en doucheruimte niet te betreden als dit niet noodzakelijk is. Kom – indien mogelijk- omgekleed naar het sportveld en douche zo veel mogelijk thuis. 
 • – De kleedkamers zijn open voor gebruik en mogen door maximaal 5 personen boven 18 jaar worden bezet. In de kleedkamer hanteren we de 1,5 meter afstand en maken we alleen gebruik van de twee buitenste douches. Probeer de tijd in de kleedkamer te beperken tot 5 minuten douchen en 5 minuten omkleden 
 • – Alleen op het veld binnen de lijnen gedurende wedstrijden en trainingen kan de 1,5 meter afstand worden losgelaten. Als we het veld verlaten nemen we weer 1,5 meter afstand in acht. De reservespelers en coaches houden ook 1,5 meter afstand onderling langs de lijn indien ze 18 jaar of ouder zijn. 
 • – Wedstrijdbesprekingen worden niet gehouden in de kleedkamers of bestuurskamer maar op het veld. 
 • – Toeschouwers benaderen ons complex via de vastgestelde looprichting en houden 1,5 meter afstand onderling rond het veld als ze 18 jaar of ouder zijn. 
 • – Op het complex van de tegenstanders houden we ons aan de daar geldende regels en landelijke regels. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *