schoolkorfbal

Op woensdag 1 oktober hopen we weer het Rabobankschoolkorfbaltoernooi te organiseren op ons korfbalveld voor alle basisscholen uit Moordrecht en Gouderak.

Van 14.00 – 16.30 uur voor de groepen 3 en 4 en van 17.45 – 20.30 uur voor de groepen 5 t/m 8.

Om dit toernooi goed te kunnen organiseren zijn er weer veel, heel veel vrijwilligers nodig zoals trainers, scheidsrechters, barmensen, wedstrijdleiding, geluidsmensen, E.H.B.O., enz., enz.

Gelukkig hebben Lianne den Ouden en Ineke Reichard weer toegezegd de wedstrijdleiding voor hun rekening te nemen terwijl Hendrik Rijneveld weer het geluid verzorgd zodat deze twee belangrijke taken al zijn ingevuld.

Noteer deze datum, woensdag 1 oktober, alvast in je agenda en geef je bij mij op.

Een toernooi organiseren …….?

Doordat Cécile en Benjamin (mijn kinderen) aan alles willen meedoen heb ik sinds dit jaar ook gezien hoe andere verenigingen een toernooi voor schoolkinderen organiseren. In januari deden ze allebei mee met een volleybaltoernooi in Ouderkerk ad IJssel dat gehouden werd in de sporthal. Er was een wedstrijdleiding maar daar was ook alles mee gezegd. Er was niet van tevoren getraind, de spelregels waren per leeftijdsgroep anders en de ouders moesten zelf de punten tellen, de stand bijhouden en de uitslagen doorgeven. De jongste teams waren binnen een uur al klaar terwijl wij meer dan een uur moesten wachten om de halve finale te mogen spelen. In april namen ze allebei deel aan een voetbaltoernooi wat georganiseerd werd door het K.N.K.V. De plaatselijke vereniging heeft daar verder geen invloed op en neemt alleen de organisatie voor haar rekening. Er deden 4 teams mee terwijl er 6 wedstrijden van 20 minuten moesten worden gespeeld met steeds 5 minuten rust er tussen. Het was schitterend weer en na 2 wedstrijden waren de meeste spelers en speelsters al “op”. Gelukkig werd er na iedere 2 wedstrijden wat langer gerust maar 6 wedstrijden achter elkaar was met dat mooie weer toch net iets teveel van het goede.

Als ik dan bij IJsselvogels kijk hoeveel leden er actief zijn om het Rabobankschoolkorfbaltoernooi te doen slagen dan begrijp ik nu ook waarom mijn rondje langs de basisscholen de dag na ons toernooi zoveel positieve reacties oplevert.

Ik hoop dat ik dit jaar weer op iedereen een beroep kan en mag doen!

Wim Slingerland.

 

schoolkorfbal