Recreantentour

Recreantentour

We gaan even terug in de tijd van de maand mei. De dag van vrijdagavond op 23 mei.
Na wat verschuivingen van deelname kunnen we verzamelen.
Het blijkt niet zo gemakkelijk te gaan daar we zeker net als de Toppers met vele

Bussen naar Pijnacker gaan. De ene Topper moet nog komen en andere twee worden na contact te hebben gehad op een  niet al te toplocatie opgehaald. Na aansluiting kunnen wij als topteam ons aanmelden bij de wedstrijdleiding van het Mr@toernooi .

We worden begeleidt door onze manager die als vrouw door het leven gaat die een topprestatie heeft gemaakt om een ieder op tijd en zonder voorbereiding  naar het grote podium te doen schuiven.

We zijn koud de kleedkamer uit en kunnen nog net een teamindeling maken om de eerste wedstrijd te doen aanvangen. Avanti is de eerste tegenstander en speelt ook meteen thuis.

De klok geeft aan dat het 19.40 uur is en beginnen en spelen twee keer 10 min en functie wissel per vak. Na wat minuten komt onze kleine topschutter N Marck tot een korte kans en ziet meteen 0-1 verschijnen op het mega grote tv-scherm. Dit geeft deze schutter veel  plezier dat de andere artiesten hem weer op het podium schuiven om de 0-2 te laten maken met een zelfde korte kans die van de andere zijde werd geschoten. Na de wissel en beginnend aan de tweede helft is het de langste schutter met ervaring die de 0-3 maakt met de naam Joost B. en nummer 14 op de rug. We krijgen meteen de vraag of we wel een topteam zijn daar alles zeer gesmeerd loopt .

Hierbij dank voor onze begeleidster die de stand nauwlettend op papier zet.

De tweede wedstrijd word weer uitgespeeld tegen HKV/ons eibernest, en word met vele jonge inbreng van deze tegenstander een beladen wedstrijd. Nadat enkele spelers even de tekst kwijt zijn, word er van deze ploeg gewonnen nadat de producent van de doorloopbal 0-1 maakt. Deze producent draagt de naam R. Belder vanuit de stevenstigestraat uit Hollywood.

De klok tikt 20.55 uur aan en onze productie gaat voort zonder pauze. Het is Avanti weer die we als tegenstander ontvangen. Na een mooie actie van Geer en Goor is het zeker een doelpunt die valt en er een is die uit het boekje van SBS 6 Slingerland. De naam verschijnt op het scherm van ondergetekende. Vier minuten voor het einde schiet de schutter Goor nog even raak van een meter of zeven met de naam als Marck. Jaja de productie is zeer hoog, maar dat is deze wel gewend van huis uit.

De laatste reguliere wedstrijd begint na een mooie onderbreking van een 45 min. Weer tegen de HKV en zal weer de jonge spelers doen wakker maken doordat  nummer 14  een mooie omdraaibal maakt en de positie hiermee tot de finale kan brengen. Na wat speel min. Is het zeker slim werk van de doelpuntermaker Joost om er een stip uit te halen. Deze word benut en zet de 0-2 op het grote scherm weer.

Nadat de jury de punten bij elkaar brengt zijn wij van IJsselvogels beland in de finale beland. Deze finale zal worden gespeeld tegen Ready. Daar de jury een ander beoordelingsformulier in bezit had zullen wij deze zeker ten opzichte van een jaar daarvoor laten varen. Na veel tegenstand worden de drie tegendoelpunten in de tweede helft gemaakt.

Na de finale is er voor iedereen een hapje en een drankje met de daarbij behorende beker.

Een ieder die hier zeker aan mee hebben gewerkt zeg ik namens de gehele productieteam onze hartelijke dank toe en het waar maken van deze toer.

Niet te vergeten de vrouwen die het volgende toernooi op eigen bodem gaan starten.

 

Ruud Pijpers