hete_douch-724x640

Regels sporthal Zuidplas omtrent douchen na trainingen en wedstrijden!

De Zuidplas heeft wat regels opgesteld die horen bij het huren van de zaal. Een van deze regels is dat de kleedkamers tot maximaal een kwartier na de laatste training of wedstrijd, gebruikt mogen worden.

In de afgelopen weken hebben wij best wel wat moeite gehad, om ons hier aan te houden. Ten eerste omdat er maar 3 douches zijn per kleedkamer en er soms met 9/10 personen tegelijk gedoucht moet worden. Daarnaast omdat een aantal personen, waaronder ikzelf, het fijn vinden om eerst even uit te zweten met een drankje en/of hapje om vervolgens wat later te douchen.

“De regel is opgesteld in verband met de schoonmaaksters die niet opgeroepen kunnen worden rond 12 uur ’s nachts, om de kleedkamers even schoon te komen maken, omdat dan meestal iedereen wel is gedoucht.” Dit kregen wij afgelopen zaterdag te horen van ‘de woordvoerster van de Zuidplas’ (Chantal Harskamp).

Dit is wel te begrijpen, maar waarom wordt het de ochtend nadat wij trainen of spelen niet schoongemaakt?

“Zo is het simpelweg niet afgesproken met de schoonmaaksters. Deze zouden hier speciaal vroeg in de ochtend voor moeten komen, omdat het schoon moet zijn voor de volgende huurder en dit kost ons dus extra geld”.

Onder andere dankzij onze geliefde barman van de Zuidplas, die in overleg is gegaan, zijn de regels vanaf deze week toch iets aangepast:

Elke dinsdagavond, donderdagavond en zaterdagavond wordt ALLEEN de mannen-kleedkamer (indien mogelijk) door de schoonmaaksters schoongemaakt voor of tijdens de laatste training / wedstrijd. Vervolgens mag er tot ongeveer 23:45 uur gebruik worden gemaakt van deze kleedkamer. De mannen-kleedkamer moet vervolgens door de mensen die als laatst douchen, netjes worden achter gelaten voor de huurder die de volgende dag gebruik maakt van de kleedkamer.

Voor de overige kleedkamer(s) blijft de regel staan, namelijk: dat deze tot maximaal een kwartier na de laatste training of wedstrijd gebruikt mogen worden. Deze worden daarna schoongemaakt door de schoonmaakster en afgesloten.

Ik denk een redelijke oplossing. Echter moeten de mensen die als laatst douchen in de mannen-kleedkamer, het ook daadwerkelijk netjes achter laten. Als dit niet gebeurt, zal de Zuidplas terug moeten vallen op de oude regel, waar denk ik niemand vrolijk van wordt. Laten we proberen met z’n allen verantwoordelijkheid te nemen en het netjes achter te laten, zodat we daar uiteindelijk zelf profijt van hebben!

 

Victor, namens de heren van de selectie