Regiotrainingen RTC Rotterdam & Talenten Challenge 28 december

 

In de herfstvakantie werden in Dordrecht en Papendrecht korfbaltoernooien gehouden voor de jeugd onder 15 jaar en onder 13 jaar. Na diverse selectietrainingen, voor onder 15 jaar bij KOAG in Krimpen ad IJssel, en voor onder 13 jaar, bij WION in Rotterdam, werden 16 spelers en speelsters geselecteerd die deel uit maken van het Regionaal Talenten Centrum Rotterdam.

Het is bijzonder verheugend dat ook bij IJsselvogels een aantal spelers en speelsters over voldoende talent bleken te beschikken en zijn gekozen in het RTC Rotterdam.

Bij de jeugd onder 15 jaar zijn zowel Evi Dijkstra (C1) als Remmert de Jonge (B1) gekozen. Op het toernooi in Dordrecht was Evi helaas afwezig, Remmert kon wel meespelen maar helaas kon zijn team geen potten breken en moest het genoegen nemen met een 6e plaats. Er werd 1 wedstrijd gewonnen, 2 wedstrijden werden nipt met 1 doelpunt  en 2 wedstrijden vrij ruim verloren. Door dit resultaat plaatsten zij zich niet voor het Talenten Challenge in de Topsporthal in Rotterdam (naast de Kuip) en mogen zij opnieuw in Dordrecht hun krachten gaan meten met andere RTC teams die zich ook niet wisten te plaatsen.

Bij de jeugd onder 13 jaar werden Yana van Grieken (C2), Cécile Slingerland (C1) en Joran v.d. Velde (C2) gekozen bij de laatste 16 spelers(sters). Hierna moesten er nog 4 afvallen die wel een wildcard kregen om tweewekelijks mee te blijven trainen en als reserve fungeren mocht iemand een keer niet mee kunnen spelen. Zowel Yana als Joran kregen een wildcard waardoor ze gelukkig wel mee mogen blijven trainen om de nodige ervaring op te doen. Cécile kwam wel door de laatste selectieronde en mocht met haar team in Papendrecht haar kunsten vertonen. Omdat RTC West en RTC Zuid zich al geplaatst hadden voor de Talenten Challenge was er nog 1 ticket te vergeven en dat was voor de ploeg die als 1e zou eindigen.

RTC Zeeland werd met 8-4 verslagen waarna ook RTC Dordrecht er met 1-3 aan moest geloven. Hierna vond de topper plaats tegen het eveneens nog ongeslagen RTC West (Fortuna, KVS e.d.) dat na een bloedstollende wedstrijd nipt met 2-3 werd verslagen. De vierde wedstrijd tegen het zwakke RTC Zuid leverde een 8-1 overwinning op waardoor de 1e plaats al een feit was omdat bij gelijke stand eerst het onderling resultaat telde en dat was in het voordeel van RTC Rotterdam. De laatste wedstrijd tegen RTC Alblasserwaard werd “onnodig” met 2-5 verloren maar dat deed er gelukkig niet meer toe. Cécile mag met haar succesvolle team op woensdag 28 december deelnemen aan de Talenten Challenge in de Topsporthal in Rotterdam. Naast de RTC Rotterdam nemen hier aan deel de RTC ’s van Noord, Oost, Zuid en West (zodat heel Nederland hier vertegenwoordigd is) en de kampioen van het toernooi dat op dezelfde dag in Noord-Holland werd gehouden alleen weet ik niet wie daar de gelukkige is geworden. Aansluitend aan de Talenten Challenge worden er 2 mooie wedstrijd gespeeld in de Topsporthal die het bekijken zeker waard zijn:
18.30 uur   PKC/SWKGroep – Diamonds
20.15 uur   Tulips – TOP/Quoratio
Kaartjes in de voorverkoop kosten nu voor jeugd t/m 15 jaar € 6,50 (op de dag zelf € 10,50) en voor 16 jaar en ouder € 10,50 (op de dag zelf € 17,50), zie KNKV.nl

Wim Slingerland.