Rompregeling Arbitrage

 

Zo af en toe hoor je wellicht iets over de ROMP, of de rompregeling arbitrage. Kortom: er zijn scheidsrechters nodig bij IJsselvogels en bij andere verenigingen in het wedstrijdkorfbal. En lukt dat niet? Boetes. En minder dan 75% van het vastgestelde aantal wedstrijden? Puntenaftrek voor het 2e, 3e, 4e en verder, die dan met een negatief aantal punten aan de volgende competitie beginnen. Maar lukt dat wel? Een bonus!

 

In de zaal moesten 67 wedstrijden door IJsselvogels worden gefloten. Verdeeld over 14 speelronden zijn dat er bijna vijf per week! Gelukkig zijn Hans en Stefan veel actief en telt elke wedstrijd van hen voor twee, maar gelukkig fluit ook Ad Spelt af en toe extern. Boas heeft in de zaal succesvol zijn examen gedaan en daarna ook enkele wedstrijden gefloten. De finales en play-offs van Stefan en Hans waren een mooie bonus op de telling.

 

Thuis worden regelmatig wedstrijden van onze wedstrijdkorfbalteams (dit seizoen 2e, 3e, 4e, A1, A2, B1, C1) niet voorzien van een KNKV-scheidsrechter en dus moeten we die ook zelf fluiten. Er wordt vanaf donderdagmorgen vaak flink over geappt, zeker als er geen reservescheidsrechter was aangewezen op een wedstrijd. En elke keer is het gelukt. Drie keer het 3e, vijf keer het 4e, vijf keer A2, drie keer B1 en twee keer C1. Het grootste deel gefloten door Marijn, maar verder ook ingevuld door Ruud, Stan, Boas, Mick en Matthijs. Al deze ‘zelf gefloten’ wedstrijden leveren sowieso al een bonus op voor de vereniging.

 

Van de in totaal 67 wedstrijden zijn er maar liefst 75 gefloten (112%) en ook dit levert weer een bonus op voor IJsselvogels. Op het veld (najaar+voorjaar samen) moeten er 68 worden gefloten en staat de teller na het najaarsveldseizoen al op 40. Er moet nog 850 euro aan boete worden ‘weggefloten’ maar we hebben goede hoop dat dit gaat lukken.

 

Dus: bedank altijd je scheidsrechter, niet alleen zodat jij een wedstrijd kan spelen, maar ook voor al een aantal seizoenen een financiële bonus (en dus minder contributieverhoging)…

 

 

PS: laten we ook niet vergeten dat er heel veel wedstrijden in het breedtekorfbal worden gefloten waardoor anderen het wedstrijdkorfbal kunnen fluiten. Dus ga zo door allemaal!