Officiële website van Korfbalvereniging IJsselvogels 0182 - 37 38 38

info@ijsselvogels.nl

3 juni 2019

Reacties:

0
 juni 3, 2019
 0
Categorie: Clubblad

Op Hemelvaartsdag vond in Maassluis het RTC toernooi voor korfbaltalenten onder 13 jaar plaats. Totaal waren 12 regioteams uit het hele land aanwezig, allen bestaande uit 8 dames en 8 heren. In het team van RTC Rotterdam waren naast Lucas Blom uit IJsselvogels D1, ook spelers en speelsters van Nieuwerkerk, KOAG, KCR, Maassluis, KCC en Vitesse vertegenwoordigd. In 2 poules van 6 teams speelden alle teams 1x keer tegen elkaar in wedstrijden van 2x 12,5 minuut. Hierna streden beide poulewinnaars in de finale om de toernooiwinst, met bijbehorende beker en taart.

De dag die druilerig begon maar zonovergoten eindigde, verliep zeer voorspoedig voor RTC Rotterdam <13. Onder leiding van trainers/coaches Mady Tims en Tom van de Burgt werden alle poulewedstrijden gewonnen, waarvan een paar moeizaam maar ook een aantal met gemak. In de finale moest vervolgens worden afgerekend met RTC Den Haag. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd en de spanning was om te snijden. Er werden veel kansen gecreëerd maar vervolgens ook gemist, zodat er lange tijd een 1-1 stand op het scorebord stond. Het leek erop dat de eerste ploeg die zou scoren ook zou gaan winnen. Maar niets was minder waar, want nadat Den Haag de 1-2 maakte werd ook Rotterdam wakker. Binnen een paar minuten werd de achterstand omgebogen naar een 4-2 voorsprong en vlak voor tijd viel zelfs de 5-2 waarmee de winst binnen was. Toen het laatste fluitsignaal klonk bestormden ook alle wisselspelers het veld en was het tijd voor een klein feestje.

Geweldig dat deze jonge korfbal(l)(st)ers van zoveel verschillende verenigingen elkaar na slechts een handvol trainingen al zo goed weten te vinden. De saamhorigheid tijdens de wedstrijden maar ook de onderlinge lol tussendoor was mooi om te zien. Lucas had uiteindelijk met 5 doelpunten vóór en 1 tegen een mooi aandeel in de toernooiwinst en hield zo de IJsselvogels eer een beetje hoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *