fluitje

Scheidsrechters bedankt!

In het afgelopen seizoen zijn er verschillende scheidsrechters wekelijks op pad om wedstrijden voor IJsselvogels te fluiten. Voor elke thuiswedstrijd in het wedstrijdkorfbal (dus met een KNKV-scheidsrechter) moet 1,25 uitwedstrijd worden gefloten (meer dan 1 vanwege beslissingswedstrijden, studentenkorfbal, enz.). Als deze aantallen niet worden gehaald, volgt een boete en puntenaftrek voor de seniorenteams in het wedstrijdkorfbal (dan zouden het 2e en 3e bijvoorbeeld met 1 punt minder aan de competitie moeten starten in het komende seizoen).

stefan2

Op het veld moeten er 70 wedstrijden worden gefloten en dit zijn er 75 geworden. In de zaal moesten er 67 worden gefloten en werden er liefst 87 gefloten. Door deze gefloten wedstrijden door Henk Jan Bos, Ad Spelt, Stefan Rijkaart van Cappellen, André Mosterdijk, Marco Sparreboom en Hans Klijn begint IJsselvogels in 2016-2017 op het veld en in de zaal zonder puntenaftrek en zelfs met een kleine financiële meevaller voor IJsselvogels!

 

Op de  afsluitende vergadering van KNKV-scheidsrechters werd ook bekend dat Hans na zijn eerste seizoen weer fluiten promoveert naar een niveau hoger. Hij mag vanaf nu senioren 2e klasse, res 1e klasse, A-overgangsklasse en B-hoofdklasse fluiten. Stefan, Ad en Henk Jan fluiten volgend seizoen 3e/4e klasse, reserve 2e klasse A-1e klasse en C-hoofdklasse. André Mosterdijk fluit nog hoger: 1e klasse, reserve overgangsklasse en A-hoofdklasse. Dit seizoen haalde hij de hoogste gemiddelde beoordeling van zijn klasse: een 8,44!

Marco Sparreboom heeft aangegeven te stoppen met fluiten voor IJsselvogels en in het dameskorfbal op een andere manier actief te worden. Marco, bedankt voor alle gefloten wedstrijden!

marco