stefan rvc

Op 12 april is Stefan Rijkaart van Cappellen geslaagd voor het diploma KNKV-scheidsrechter!

Na dit seizoen ook al het diploma Verenigingsscheidsrechter direct doorgestoomd naar het diploma KNKV-scheidsrechter, een traject dat bestond uit drie wedstrijden in de senioren reserve 4e klasse en de A-jeugd 2e klasse (de niveaus waarop IJsselvogels 4 en IJsselvogels A2 spelen). Na twee spannende wedstrijden waar positieve beoordelingen uit kwamen, mocht in Ridderkerk de examenwedstrijd worden gefloten tussen KCR 7 en HKC 5. De examinatrice was erg tevreden en in de nabespreking kwamen niet alleen de gehanteerde spelregels aan bod, maar ook de communicatie met de spelers in het veld. Namens IJsselvogels was Henk Jan Bos aanwezig die Stefan na afloop mocht feliciteren!

Door dit diploma mag Stefan vanaf nu A2e klasse en senioren 3e en 4e klasse fluiten. Daarin word je dan soms ook weer beoordeeld en kan je evt een klasse hoger komen. Stefan zal ook af en toe ‘buiten de deur’ fluiten en zo IJsselvogels helpen om te voldoen aan haar verplichte hoeveelheid te fluiten wedstrijden.

Verder is Stefan (ook met Matthijs en Marijn) gestart met het begeleiden van jeugdscheidsrechters. Afgelopen zaterdag zijn drie junioren begeleid bij hun fluitwedstrijden van de F en de D. Dit nieuwe initiatief is dit veldseizoen gestart en zowel bestaande als nieuwe scheidsrechters kunnen vragen of we meekijken. Dit is natuurlijk geen beoordeling, maar is puur bedoeld om tips te geven en mee te denken. Meer info via ctz@ijsselvogels.nl.

IJsselvogels feliciteert Stefan van harte met zijn scheidsrechtersdiploma!!

 

stefan rvc