We konden weer! 2 wedstrijden in het nieuwe seizoen en we hadden er ontzettend veel zin in. Mooi weer en thuis, in Moordrecht. 2 velden, 2 wedstrijden tegelijk en 3 wedstrijden achter elkaar, een klein feestje!

De toeschouwers lekker in de zon, de korfballers fanatiek op het veld en ook de scheidsrechters floten met een lach!!

De 1e wedstrijd tegen Dijkvogels begonnen we vol gas 0 – 1 Issam, 0 – 2 Fleur (een korfbalster die dit seizoen nieuw bij ons is).  Na het 1-2  doelpunt van Dijkvogels scoorde. Paul 1 – 3. Na de 2 – 3 scoorde Fleur nog een doelpunt 2 – 4. Met de rust was de stand 3 – 4. Iedereen blijven staan in het vak maar wisselen van functie. Ieder begin van het seizoen weer even puzzelen.

De verdediging moest even inkomen en daar maakte Dijkvogels gebruik van 4-4. Het  2e aanvalsvak van IJsselvogels kwam lekker op gang en René scoorde van héééél ver 4 – 5. Dat kan ik ook dacht Robert en scoorde 4 – 6. Vlak voor het eind van de wedstrijd werd het 5-6. Zoals het meestal gaat, een spannende en leuke wedstrijd tegen Dijkvogels.

Even een kwartiertje rust en dan wacht de volgende ploeg op ons; Tempo G2. Volgens de administratie van Paul hadden we al zeker 4 jaar niet tegen Tempo G2 gespeeld. Spannend dus.

Vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd. Het tempo lag bij Tempo G2 een stukje hoger en we wisten gelijk, dit wordt een pittige wedstrijd. Tempo scoorde in totaal 6 doelpunten en in deze wedstrijd waren bij ons de dames goed op schot. Zowel Mariëlle als Esmeralda (ook dit seizoen nieuw bij ons) scoorde een doelpunt. Eindstand 2-6.

2 leuke, sportieve wedstrijden en een super begin voor de 2 nieuwe IJsselvogels dames en natuurlijk ook voor de nieuwe IJsselvogels trainer/coach Mirjam.

Hans, Stefan, Ruud, Wim en Sandra bedankt voor het fluiten!

Over 3 weken gaan we onze volgende wedstrijden spelen bij PKC.