Officiële website van Korfbalvereniging IJsselvogels 0182 - 37 38 38

info@ijsselvogels.nl

Toernooi voor de F spelers bij PKC op 06-04-2019

9 april 2019

Reacties:

0
 april 9, 2019
 0
Categorie: Clubblad

Afgelopen zaterdag om 09.00 vertrokken de F teams vanuit Moordrecht richting Papendrecht. Met vier teams sterk hebben we ons om 10.00 aanwezig bij de wedstrijdleiding gemeld. De teams bestonden uit onderstaande kinderen en coaches:

F1 – Fleur, Noortje, Thijme, Daan en Ayub. Coach: Nikki

F2 – Elin, Kyra, Nienke, Timo en Wessel. Coach: Mark en Marieke

F3 – Eva, Carice, Mila, Floris en Quinten. Gelegenheidscoach: Moeder van Mila en Moeder van Quinten

F4 – Tamara, Aaliyah, Brechtje en Barend. Gelegenheidscoach: Moeder van Tamara en Moeder van Brechtje en Barend.

 

De F1, F2 en F4 moesten allen vier wedstrijdjes van 15 min spelen. Bij de F3 had er helaas één team afgezegd, waardoor zij drie wedstrijdjes hebben gespeeld.

 

De F4 was het team dat als eerste aan de slag mocht tegen Fortuna F4. Onder de aanmoediging van alle andere F-kids langs de kant hebben vele van hen hun eerste wedstrijd gespeeld. De wedstrijd werd helaas met 7-1 verloren, maar dit lag zeker niet aan de inzet. Stuk voor stuk deed iedere speler hun best. Hierna was de F1 aan de beurt. Zij moesten hun mannetje staan tegen Fortuna F1. Hier werd met 3-7 van gewonnen! De F2 mocht het opnemen tegen KCR F1. Hier bleek KCR de sterkere partij. Onze F2 verloor met 3-7. De eerste wedstrijd van de F3 was afgelast, wegens de tegenstander die afgezegd had.

 

Tweede ronde, nieuwe kansen. Hier mocht de F3 de eerste wedstrijd van de dag spelen. PKC F5 stond op het programma. Deze thuisploeg had het scoringsvermogen met zich mee, zij wisten er 6 te maken. Onze F3 heeft ook twee mooie doelpunten gescoord. F4 was daarna weer aan de beurt en ook zij wisten drie mooie punten te maken tegen GKV F2, eindstand 10-3.  Hierna mochten de F2 en F1 tegelijk spelen. F2 nam het op tegen PKC F4, waarbij het scoreboord op 2-5 stond (in het voordeel van PKC) bij het eindsignaal. Ook F1 moest zijn meerdere kennen tegen Madjoe F1, zij verloren met 6-8.

 

Tussen de wedstrijden door hebben alle kinderen zich enorm vermaakt met de spelletjes in extra hal. Er was mogelijkheid om met ballen appels uit de boom te gooien, om jezelf te laten schminken als een echte korfballer, op de foto te gaan met pingping (mascotte van de Rabobank) of over de hindernisbaan te rennen. Alle spelletjes vielen in goede smaak bij de IJsselvogels spelers.

 

De derde wedstrijdronde was een spannende. Allemaal wedstrijden met nipte verschillen in de eindstanden. De F3 mocht het opnemen tegen Vriendenschaar F1. Deze wedstrijd werd afgefloten met een 1 (ijsselvogels) – 3 (vriendenschaar) eindstand. De F1 mocht het deze ronde opnemen tegen PKC F2. Een spannende wedstrijd, waarbij de eindstand helaas in het voordeel van PKC was (7-5). Ook de wedstrijd van de F4 was deze ronde erg spannend. Een wedstrijd met drie doelpunten, eindstand 2-1, helaas net aan verloren. Hetzelfde geldt voor de F2. Hierbij één doelpunt verschil in de eindstand (6-5), helaas in het voordeel van Animo.

 

De laatste wedstrijdronde. Voor de F3 (tegen GKV F1) en de F4 (tegen Vriendenschaar F3) een wedstrijd die werd verloren. Desondanks bleven alle spelers goed doorgaan, erg knap! Onze F1 mocht het opnemen, tegen PKC F1. Een team dat al doorloopballen maakte en schoten vanaf één been wist te scoren. De eindstand was 3-8. Voor de F2 een ronde waarin er werd gewonnen met 3-6 tegen Madjoe F3! Toppers!

 

Helaas geen bekers weten binnen te slepen, maar iedereen heeft het erg naar zijn zin gehad! Het was een super leuke dag! Organisatie bedankt!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *