Officiële website van Korfbalvereniging IJsselvogels 0182 - 37 38 38

info@ijsselvogels.nl

20 mei 2020

Reacties:

0
 mei 20, 2020
 0
Categorie: Clubblad

Als CTZ zijn we al een tijdje bezig de trainers voor komend jaar rond te krijgen. Een moeilijke klus in een tijd dat we elkaar minder zien en dus niet goed kunnen peilen wat een ieder wil. We zijn een heel eind maar er zijn nog wel belangrijke gaten.  Bij veel teams zijn meerdere trainers, dit aangezien niet iedereen meerdere keren per week een team kan trainen. Het gevolg is dat we meerdere mensen op een team moeten zetten. Een trend die helaas een feit is en waarom we bij de DEF 1x per week met gezamenlijke trainingen ook zijn gestart.

Om de laatste trainers te vinden doe ik een oproep aan jullie allemaal. Velen van jullie hebben aangegeven komend jaar te willen fluiten. Prachtig maar we hebben daar eigenlijk een overschot aan mensen die willen fluiten. En tegelijk een tekort aan trainers. In het lijstje zie je in het rood waar we gaten hebben op coaching of training. Zoals gezegd niet onze voorkeur maar er is dus een mogelijkheid dat je maar een deel invult. Ook ouders willen we een rol gaan geven. Hiervoor zijn we aan het kijken naar een trainings en coachings opleidingsmogelijkheid.

Dank aan alle trainers en coaches die al hebben toegezegd komend jaar te willen trainen! Linker kolom zijn de trainers, rechter de coaches (soms verschilt dat). Klik op onderstaand plaatje voor een vergroting

De groene vlakken hebben we wel ingevuld en dat is natuurlijk super! De oranje vlakken hebben we inmiddels contact met iemand over maar nog geen zekerheid. De rode vlakken zijn de zorgenpunten waar we versterking zoeken. Er zijn aardig wat verschuivingen en we starten met breedte trainingen in de D E F en ook de B heeft plannen op dit vlak.

  • het 5e en 6e hebben wel trainers maar missen een coach. Beide breedtekorfbalteams kunnen dit goed gebruiken. Als je niet elke week kan coachen dan kunnen we uiteraard een mix met iemand anders proberen te vinden.
  • de A2 gaat Joost trainen samen met Melvin, alleen beiden geven aan agv werk niet altijd te kunnen. 70-80% wel maar die laatste 20-30% niet. Kortom we zoeken daarvoor met name bij trainen iemand die hier kan helpen als het een keer nodig is. Bij coachen is dit ook het geval maar we hopen dat daar dan een ouder wil inspringen.
  • bij de B3 hebben we trainers nodig. Er is een plan dat de B1 B2 B3 1x per week gedeeltelijk samen trainen onder leiding van Pieter en Marco (B1 trainers). De andere keer is het zelf de training bedenken en uitvoeren.
  • Bij de D2 staat Dano nu alleen nog op het team. Leonie heeft aangegeven als achterwacht te kunnen fungeren maar we zoeken iemand die naast Dano wil staan en wil helpen met de trainingen en coachen. Ook hier geldt 1x per week is er een gezamenlijke training en zal Dirk de training verzorgen. De andere keer is het samen met Dano een training opzetten en uitvoeren.
  • Bij de E4 en E5 gaan Karlijn en Louanne gezamenlijk training geven aan deze 2 teams. Louanne kan echter niet altijd aanwezig zijn en dus zoeken we nog iemand erbij. 1x per week krijgt de hele E training van Edwin Plooster. De 2e training verzorgt Karlijn vooral maar we zoeken iemand die erbij kan helpen aangezien het 2 teams zijn.
  • Bij de Vrolijke Vogels hebben we een paar gesprekken nog lopen maar nog geen toezegging hierop.

 

Laten we ervoor zorgen dat we straks niet allemaal teams staan te fluiten die geen coaches/trainers hebben. Kortom wie helpt de vereniging?

 

Suggesties welkom via Stefan of Manon of ctz@ijsselvogels.nl

 

Bedankt!

Stefan Rijkaart van Cappellen
CTZ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *