Officiële website van Korfbalvereniging IJsselvogels 0182 - 37 38 38

info@ijsselvogels.nl

3 juli 2019

Reacties:

0
 juli 3, 2019
 0
Categorie: Clubblad

Afgelopen zaterdag, 29 juni 2019, werd onder bijna tropische omstandigheden de Lageloop gehouden. Meestal werd deze gehouden tussen de zaalcompetitie en de 2e helft veld maar door het overvolle programma iedere zaterdag was er tot nu toe geen andere zaterdag beschikbaar. In 1984 werd voor de eerste keer gestart met de Lageloop t/m 2009. In 2015 werd de Lageloop weer nieuw leven in geblazen. Dit zou dus voor de 30ste keer zijn geweest dat de Lageloop werd gehouden en er zijn 506 verschillende Moordrechtenaren en Gouderakkers die hieraan hebben deelgenomen.

Het was afgelopen zaterdag om 10.00 uur al behoorlijk warm toen met de voorbereidingen werd begonnen. Om half 11 gingen de kinderen uit de E- en D-teams van start. Een groot compliment voor allen die de warmte trotseerden.

Zowel bij de E-meisjes als –jongens waren 2 deelnemers aanwezig. Bij de meisjes werd Floortje Vink 1e met een tijd van 18.29 min. voor Floortje van Grieken in 22.57 min. Hadden alle meisjes maar Floortje geheten want dan hadden we veel meer deelnemers. Bij de jongens was het Lucas Rijlaarsdam die voor het eerst meeliep en gelijk in 15.16 min. de 1e plaats voor zich opeiste voor Sil v.d. Hoog die in 16.41 2e werd. Alle deelnemers wonnen een mooie beker, een vaantje naar gelang het aantal keren dat je meeliep en sommige kregen ook nog geld retour, het kon niet op.

Bij de D-meisjes waren 2 en bij de –jongens 3 deelnemers aanwezig. Nora v.d. Velde werd voor de derde achtereenvolgende keer 1e in een tijd van 17.24 min. terwijl Maya Rook, die voor de eerste keer meeliep, binnenkwam in 21.09 min. Bij de jongens was zowaar sprake van enige concurrentie. Niet om de 1e plaats die werd opgeëist door Sven Blom in een knappe tijd van 14.35 min. terwijl zijn ouders 14.30 als tijd opgegeven hadden waardoor hij toch mooi weer € 2,00 in zijn eigen zak kon steken. De strijd om de 2e plaats werd beslist in het voordeel van Rico de Jong in 16.22 min. voor Timo v.d. Ham die in 16.36 min. als 3e over de finish kwam. Ook hier voor iedereen een beker, een vaantje en kregen sommige kinderen geld terug.

Om 11.15 uur werd gestart met de C- en B-aspiranten. Gelukkig hebben we bij de C-aspiranten dames altijd twee trouwe deelneemsters, zo ook nu, Jesca en Dominique waren gelukkig weer van de partij en bij de heren is altijd een hevige concurrentie om de 3 podiumplaatsen, zo ook nu al was het jammer dat Joran dit keer niet kon meedoen maar hij maakte zich wel op een andere manier verdienstelijk door alle keren mee te fietsen, dank je wel Joran.

Bij de C-meisjes won Jesca van Grieken in 13.44 min. de 1e prijs voor Dominique van Hees die in 15.145 min. 2e werd. Bij de C-jongens liefst 6 deelnemers en die maakten er weer een spannende race van. Tot de laatste paar honderd meter liepen Tim, Willem en Benjamin gezamenlijk voorop tot Tim Plooster het finishdoek rook, versnelde, en in 12.42 min. 1e werd voor Willem ten Hove die in 12.47 beslag wist te leggen op de 2e prijs terwijl Benjamin Slingerland in 12.52 min. als 3e ook nog een beker in de wacht wist te slepen. Tim Senden werd eigenlijk 4e maar omdat er geen b-jongens aanwezig waren en hij in B2 speelt kreeg hij de 1e prijs bij de B-jongens. Wesley Starreveld werd nu 4e in 14.38 min. terwijl Stijn v.d. Hoog gehavend met een zere knie in 16.35 uur over de finish kwam.

Bij de B-meisjes ontbraken dit keer Yana en Cécile wegens blessures waardoor de enige deelneemster Lieneke ten Hove in 17.19 min. onbedreigd 1e werd. Bij de B-jongens was geen van de 5 mogelijke deelnemers aanwezig (altijd al gedacht dat ze bij de B liever lui dan moe waren, ha, ha, ha.) waardoor Tim Senden, als C-deelnemer maar spelend in B2, er met de 1e prijs vandoor ging.

Een groot compliment voor Walter de Bruijn en Patrick v.d. Ham die zelfs twee keer de Lageloop meegelopen (lees=meegerend) hebben, klasse mannen. Ook Sam Klijn en Marijn v.d. Hoog hebben een keer meegerend en een keer meegefietst terwijl er heel veel ouders meegefietst hebben, achter de bar stonden, ervoor zorgden dat er limonade en marsjes en nutsjes e.d. klaar stonden. Allemaal bedankt voor jullie hulp!

Wim Slingerland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *