Officiële website van Korfbalvereniging IJsselvogels 0182 - 37 38 38

info@ijsselvogels.nl

Uitslag schietcompetitie 2019: alles op een rij!

3 juli 2019

Reacties:

0
 juli 3, 2019
 0
Categorie: Clubblad

Allereerst een heel groot compliment voor de uitstekende opkomsten bij alle leeftijdscategorieën en mede dankzij het prachtige weer was het iedere avond weer genieten geblazen.

Voordat we uitgebreid op alle leeftijdscategorieën ingaan snel even de finales die allemaal in de laatste 2 weken gespeeld werden:

Koppelschieten: Berry en Mark Glissenaar – Hans Klijn/André van Grieken     6-4
Senioren: Christiaan Verwoerd – Victor Blanken    6-4
Midweek/Recreanten: José Nieuwenhuisen – Matthijs Alderliesten     13-12 (na 2x verlenging)
G-teams: Paul Perdijk/Marendah Strijdhaftig – Issamel Achkar/Eva Haasbroek     6-4
A-Junioren: Loisanne op ’t Land – Edo van Voorst     8-2
B-Aspiranten: David Modderkolk – Yana van Grieken     6-4
C-Aspiranten: Wesley Starreveld – Lienke Capelle 6-4
D-Pupillen: Lucas Blom – Nora v.d. Velde     6-4
E-Pupillen: Floortje Vink – Luc Kempers     6-4

Senioren
Bij de senioren waren precies 25 deelnemers. Met 5 gemengde poules van 5 spelers was dit makkelijk indelen. De eerste 2 gingen door naar de winnaarsronde, de nrs. 3 speelden voor de plaatsen 11 t/m 15, de nrs. 4 voor de plaatsen 16 t/m 20 en de nrs. 5 voor de plaatsen 21 t/m 25. De eindstanden:
Poule 1: 1e Melvin Kool 6 p., 2e Jesse op ’t Land 5 p., 3e Anouk de Jong 5 p., 4e Rob Reijm 2 p. en 5e Karlijn Prins 2 p.
Poule 2: 1e Mike Admiraal 8 p., 2e Laura van Nieuwkoop 3 p., 3e, Jelle Stormbroek 3 p., 4e Louanne de Jong 3 p. en 5e Coen Pijpers 3 p.
Poule 3: 1e Lieke Verstoep 5 p., 2e Daan de Looff 5 p., 3e Peter Berlijn 4 p., 4e Jeffrey Berlijn 3 p. en 5e Mike Dukker 3 p.
Poule 4: 1e Stan Sinot 7 p., 2e Victor Blanken 5 p., 3e Denise van Kerkhof 34 p., 4e Edwin Plooster 4 p. en 5e Mick v.d. Weijde 0 p.
Poule 5: 1e Christiaan Verwoerd, 2e Tamara Vink 5 p., 3e Leon Bleijenberg 5 p., 4e Wietze Meijer 2 p. en 5e Dave v.d. Berg 1 p.
Hierna maakten we 2 poules van 5 waarvan de eerste 2 zich plaatsten voor de halve finale. In de eerste poule werd Christiaan Verwoerd 1e met 6 p., voor Victor Blanken met 5 p., Melvin Kool met 4 p., 4e Lieke Verstoep met eveneens 4 p. en Laura van Nieuwkoop met 1 p. In de andere poule een 1e plaats voor Mike Admiraal met 6 p. met Stan Sinot als 2e met 5 p. Tamara Vink werd 3e met 4 p., Daan de Looff 3e met 3 p. en Jesse op ’t Land 5e met 2 p. In de halve finale won Christiaan, na verlenging, met 8-6 van Stan terwijl Mike met 4-6 van Victor verloor. Hoe eindigde iedereen: 25 Dave, 24 Karlijn, 23 Coen, 22 Mick, 21 Mike D., 20 Jeffrey, 19 Wietze, 18 Edwin, 17 Louanne, 16 Rob , 15 Jelle, 14 Denise, 13 Anouk, 12 Peter, 11 Leon, 10 Jesse, 9 Laura v. N., 8 Daan, 7 Lieke, 6 Melvin, 5 Tamara, 4 Mike A. 3 Stan. De finale tussen Christiaan en Victor werd met 6-4 gewonnen door Christiaan Verwoerd waarmee hij de opvolger van Mark Glissenaar werd.

Midweek/Recreanten
De enige opkomst die een klein beetje tegenviel was die bij het Midweekteam en de Recreanten waar het plezier juist voorop staat maar dat zal ongetwijfeld met het weer te maken hebben gehad. Eind van de middag begon het te regenen en die zou tot precies 20.00 uur (het aanvangstijdstip) aanhouden, daarna werd het droog en toen ik na half 10 weer naar Gouderak reed vielen er weer spetters op de voorruit. Gelukkig was het tussendoor droog en met de 12 deelnemers die er waren werden 3 poules van 4 gemaakt. De eerste 2 en de 2 beste nummers 3 plaatsten zich voor de winnaarsronde. De overige 4 speelden voor de plaatsen 9 t/m 12. In poule 1 werden André van Grieken en Christa Starreveld gedeeld 1e met 4 p. maar werd André 1e door het onderling duel met 6-4 te winnen. José Nieuwenhuisen werd (achteraf de lachende) 3e met 3 p. en Patrick v.d. Ham 4e met 1 p. In poule 2 Werd Ineke Reichard onbedreigd 1e met de volle winst, 6 p. terwijl Jonathan Hofman, Jeanette Rijlaarsdam en Matthijs Alderliesten allemaal 1x wonnen en 2x verloren maar door een bter doelsaldo werd Matthijs 2e (+2) voor Jeanette (-6) en Jonathan (-8). Ook in poule 3 iemand die er bovenuit (niet figuurlijk) stak en dat was Walter de Bruijn met 6 p. voor Marloes Blom en Amanda Burger met beiden 3 p. Het onderling resultaat was 5-5 maar Marloes (+2) had een iets beter doelsaldo dan Amanda (-2) terwijl René Prins met 0 p. 4e werd. In de 2 nieuw geformeerde poules wisten Matthijs en José in de ene poule en Christa en Ineke in de andere poule de kruisfinales te bereiken. Matthijs speelde eerst met 5-5 gelijk tegen Ineke om daarna met 8-2 te winnen terwijl Christa en José er een waar spektakelstuk van maakten, eerst 5-5, daarna opnieuw 5-5 en na verlenging werd het 6-8 voor José waardoor Matthijs Alderliesten en José Nieuwenhuisen zich voor de grote finale plaatsten. Er was, dit in tegenstelling tot de jeugd waar t/m de B 2 bekers zijn te verdienen, slechts 1 beker beschikbaar. Al was in de kruisfinale al sprake van een spektakelstuk, deze finale deed daar nog een schepje bovenop. Eerste pot 5-5. Wisselen en opnieuw 5-5, verlengen, 6-6, 7-7, 8-8, 9-9, 10-10, toen gezegd dat wie bij 12-12 het eerste scoorde de winnaar zou zijn. Het werd 11-11 en inderdaad 12-12 waarna José haar eerste schot promoveerde tot doelpunt waardoor José Nieuwenhuisen zich een jaar lang beste schutster van de midweek en de recreanten mag noemen.

G-teams:
Met de G-teams gaan we altijd op de afsluitdag koppelschieten. Doordat het 3 tegen 3 toernooi (i.p.v. het integratietoernooi) niet doorging vanwege de tropische temperaturen en het programma zich voor de G’s alleen beperkte tot koppelschieten en de BBQ waren er maar 5 deelnemers aanwezig en dankzij medewerking van  begeleidster Eva Haasbroek konden we 3 koppels formeren. De eerste wedstrijd tussen Alex Oosterling/Kardy Holleman tegen Paul Perdijk/Marendah Strijdhaftig werd nipt met 4-6 gewonnen door Paul en Marendah. De tweede wedstrijd ging tussen Issam el Achkar/Eva Haasbroek tegen Alex Oosterling/Kardy Holleman en ook deze wedstrijd was erg spannend en eindigde in 6-4. Hierdoor stonden de twee winnende teams in de finale tegen elkaar, wie zou er winnen …..? Het was opnieuw een bijzonder spannende wedstrijd die met 6-4 werd gewonnen door het duo Paul Perdijk/Marendah Strijdhaftig die na afloop beiden een beker in ontvangst mochten nemen.

A-Junioren
Ook hier een verbazingwekkende hoge opkomst en dat is bij de junioren wel eens anders geweest, mijn complimenten! Bij de dames waren er 8 van de 9 aanwezig en bij de heren 8 van de 11. Bij de dames een poule van 4 en een poule van 5. In de eerste poule werd Roos van der Vliet met 5 p. 1e voor Amber Vink met 4p., Anna Huijsmans met 2 p. en Lotte Rijkaart van Cappellen met 1 p. In de andere damespoule werden Loisanne op ’t Land en Angela van Hees met 7 p. gedeeld 1e. het onderling duel eindigde in 5-5 waardoor het doelsaldo de beslissing moest brengen. Loisanne had +6 en Angela +2. Sanne van Eijk werd 3e met 4 p. terwijl Thirza Oskam en Annelie Radder beiden 1 p. in de wacht wisten te slepen. De eerste 2 uit beide poules gingen door en plaatsten zich voor de halve finale, daarin won Loisanne met 4-6 van Roos en Angela met 7-3 van Amber. De finale werd een prooi voor Loisanne op ’t Land (A1) die met 7-3 afrekende met Angela van Hees (A2) die knap 2e werd bij de dames. Bij de heren 2 poules van 4 waarvan ook hier de eerste 2 zich plaatsten voor de halve finale. Sam Meijer werd onbedreigd 1e met 6 p. terwijl de overige 3 deelnemers allemaal 2 p. behaalden. Op doelsaldo en onderling resultaat werd Jelle Reichard 2e voor Tom Stormbroek en Edwin Reijm. In de andere poule eindigden 3 heren op allemaal 4 punten waardoor ook hier het doelsaldo de beslissing moest brengen. Edo van Voorst (+10) werd hier duidelijk 1e voor Sam Klijn (+6) en Luc Belder (-2). Stan Kreft kon tegen al dit geweld niet op en moest genoegen nemen met de 4e plaats. In de halve finale won Sam Meijer met 6-4 van Sam Klijn terwijl Edo van Voorst met 6-4 wist te winnen van Jelle Reichard. De finale ging dus tussen Sam Meijer uit A1 en Edo van Voorst uit A2. Eer Sam wist dat de wedstrijd was begonnen stond het al 1-4 voor Edo die deze wedstrijd met 3-7 wist te winnen waardoor Edo van Voorst zich plaatste voor de grote finale tegen Loisanne. Loisanne nam gelijk een 2-0 voorsprong en hoewel Edo bij de wissel het gaatje had verkleind tot 3-2 was het na de wissel over en uit en toonde Loisanne op ’t Land zich met 8-2 duidelijk de sterkste.

B-Aspiranten
Op donderdag 20 juni kruisten de schutters uit de B-teams met elkaar de degens. Ook hier een fantastische opkomst met 16 van de 18 spelers haalden ook de B-teams een bijzonder hoog opkomstpercentage, klasse! Bij zowel de dames als de heren hadden we 2 poules van 4 waarvan de eerste 2 zich plaatsten voor de halve finale. In poule 1 bij de dames werd Yana van Grieken 1e met 5 p. voor Annelies Modderkolk met 4 p., Lieneke ten Hove met 3 p. en Thirza de Baat met 0 p. In de andere poule een gedeelde 1e plaats voor Cécile Slingerland en Iris Bergsma met beiden 5 p. maar omdat het doelsaldo van Cécile (+8) beter was dan van Iris (+4) werd Cécile 1e. Lisa Vink met 2 p. en Rosanne Bakker met 0 p. sloten de rijen. In de halve finale won Yana met 7-3 van Iris terwijl Cécile met 5-5 gelijk speelde tegen Annelies, de tweede wedstrijd eindigde ook in 5-5 waarna Cécile na verlenging met 8-6 won. Een finale dus tussen Yana en Cécile die met 6-4 door Yana van Grieken werd gewonnen. Zij mocht zich gaan opmaken voor de grote finale tegen de beste schutter bij de heren. Bij de heren werd Marijn v.d. Boomgaard met 4 p. 1e voor Dano Scheppink en Nils Rijkaart van Cappellen met beide 3 p. (Dano werd 2e door een 6-4 zege op Nils) en Isa Kranenburg met 2 p. De verschillen waren erg klein in deze poule. In de andere poule was het nog spannender want daar eindigden David Modderkolk, Kris v.d. Berg en Tim Senden met allemaal 4 p. op een gedeelde 1e plaats terwijl Sander v.d. Wal 4e werd met 0 p. David werd op doelsaldo (+8) 1e en omdat Kris en Tim beiden +2 hadden telde het onderling duel en dat was in het voordeel van Kris. In de halve finale haalde David met 9-1 uit tegen Dano terwijl Marijn met 3-7 zijn meerdere moest erkennen in Kris. De finale werd een prooi voor David Modderkolk die in de finale nipt met 6-4 van Kris wist te winnen. De grote finale ging dus tussen Yana van Grieken en David Modderkolk. Het werd een spannende finale en bij de wissel stond Yana met 3-2 voor, pas na 4-4 drukte David door en wist hij de wedstrijd met 4-6 in zijn voordeel te beslissen. David Modderkolk mocht zich laten kronen tot beste schutter van de B-teams met Yana van Grieken op een keurige 2e plaats.

C-Aspiranten
Op dinsdag 18 juni waren de C-aspiranten aan de beurt en daar zitten heel veel goede schutters in. Dat liet deze talentvolle lichting ook vandaag zien. Alles ging in een hoog tempo en we waren veel eerder klaar dan ik verwacht had. Bij de meisjes waren er 10 van de 12 aanwezig en bij de jongens zelfs 13 van de 14 zodat we ook hier mochten spreken van een uitstekende opkomst, klasse! Bij de meisjes 2 poules van 5 speelsters. In de eerste poule werden Jesca van Grieken en Lienke Capelle gedeeld 1e met beiden 7 punten. Aangezien het onderling duel in 5-5 eindigde en beide hetzelfde doelsaldo hadden (+14) moest er een extra duel aan te pas komen om te bepalen wie er 1e was. Jesca won nu met 7-3, beide dames zouden elkaar later nog een keer tegen komen. Quinty Kalmeijer werd met 4 p. 3e, Lucie Uitbeijerse mer 2 p, 4e en Noa van Voorst met 0 p,. 5e. In de andere poule vielen enkele verrassingen te noteren. Suus Jongsma werd hier met 6 p, keurig 1e voor Lotte Verboom met 5 p. Dominique van Hees met 4 p., Willeke van Braak met 3 p, en enigszins verrassend Rosa de Zwart met 2 p. moesten vanavond in Suus en Lotte hun meerdere erkennen. In de halve finale won Jesca met 6-4 van Lotte en Lienke met 3-7 van Suus waardoor Jesca en Lienke elkaar voor de derde keer tegen kwamen maar nu in de meisjesfinale die dit keer duidelijk met 3-7 door Lienke Capelle werd gewonnen. Zij kon zich gaan opmaken voor de finale tegen de beste schutter bij de jongens.  Bij de jongens 2 poules van 5 en 1 poule van 3. De eerste 3 uit de eerste 2 poules en de beste 2 uit de derde poule plaatsten zich voor de kwartfinale. IN poule 1 werd Benjamin Slingerland met 7 punten 1e voor Wesley Starreveld met 6p., Jesse Vink met 4 p., Mink van Zundert met 3 p. en Sem van Haaften met 0 p. In poule 2 was Joran v.d. Velde met 8 p. een klasse apart voor Stijn v.d. Hoog met 5p., Willem ten Hove met 4p., Storm Groenewegen met 2 p. en Justin Stolk met 0 p. terwijl in poule 3 Finn Rijkaart van Cappellen met 7 p. 1e werd voor Tim Plooster met 4p. en Thomas van Nieuwkoop met 1 p. In de kwartfinale moest Benjamin met liefst 1-9 zijn meerdere erkennen in Willem die geloof ik zijn eerste 7 schoten raak schoot. Joran won met 6-4 van Jesse, Finn met 7-3 van Stijn en Wesley met 4-6 van Tim Pl. In de halve finale won Wesley nipt met 4-6 van Willem en Joran nipt met 6-4 van Finn zodat de finale  bij de jongens ging tussen Joran v.d. Velde en Wesley Starreveld die na een spannende wedstrijd met 4-6 werd gewonnen door Wesley Starreveld. De grote finale ging dus tussen Lienke Capelle uit C2 en Wesley Starreveld uit C1. Bij de wissel stond Lienke met 3-2 voor maar aan het eind stond Wesley Starreveld toch als winnaar (4-6) en met de grootste beker in zijn handen terwijl Lienke met een iets kleinere beker genoegen moest nemen.

D-Pupillen
Maandag 17 juni waren de D-pupillen de eerste die van start gingen. Een uitstekende opkomst met liefst 18 deelnemers(sters), klasse! Er waren 7 van de 8 meisjes aanwezig die verdeeld werden in 2 poules van 3 en 4 kinderen. Bij de jongens 11 aanwezigen van de 14 en daar werd een poule van 5 en een poule van 6 kinderen gemaakt. De eerste 2 uit iedere poule plaatsten zich voor de halve finale. Bij de meisjes werden Maya Rook en Nora v.d. Velde gedeeld 1e met 4 punten, het onderling resultaat viel in het voordeel van Maya uit waardoor zij 1e werd. Lieke Muilwijk werd met 3 punten 3e en Eline Elderhorst met 1 p. 4e. In de andere meisjespoule werd Luna Glissenaar 1e met 5 p. voor Sahra Altan met 4 en Flo Heuvelman met 3 p. In de halve finale won Maya na verlenging met 12-10 van Sahra terwijl Nora, eveneens na verlenging, met 9-11 van Luna won. In de finale won Nora v.d. Velde, opnieuw na verlenging, na 5-5 met 2-6 van Maya Rook. Nora mocht de superfinale gaan spelen tegen de winnaar van de jongens. In de eerste jongenspoule werden Julian de Jong en Lucas Blom gedeeld 1e met 6 punten maar omdat Julian van Lucas won werd hij 1e en Lucas 2e. Timo v.d. Ham behaalde 5 p., Isha de Koning 2 p. en Wilmer Kool 1 p. In de andere jongenspoule werd Sven Blom met 9 p. onbedreigd 1e voor Marnick Uitbeijerse en Rico de Jong met 7p. maar omdat het onderling duel in 5-5 eindigde ging het doelsaldo meetellen en dat was in het voordeel van Marnick (+16 tegen +6). Ties de Bruijn haalde 4 p., Mike Chen 2 p. en Reinier, die pas 2 weken meetraint, 1 p. In de halve finale won Marnick met liefst 1-9 van Julian terwijl Lucas met 4-6 van broer(tje) Sven won. Julian won om de 3e en 4e plaats met 6-4 van Sven terwijl Lucas Blom in de finale met 4-6 van Marnick Uitbeijerse won en zich plaatste voor de superfinale tegen de winnaar van de meisjes. Na een 1-4 stand bij de wissel in het voordeel van Lucas kwam Nora uitstekend terug tot 4-5 waarna Lucas Blom het afmaakte en met 4-6 won en zich een heel seizoen beste schutter van de D-pupillen mag noemen.

E-Pupillen.
Het wordt een beetje eentonig maar ook bij de E-pupillen was sprake van een uitstekende opkomst met deelname van 14 van de 16 meisjes en 10 van de 14 jongens. Bij de meisjes 2 poules van 4 en 2 poules van 3 waarbij dubbele wedstrijdjes werden gespeeld. De eerste 2 uit iedere poule plaatsten zich voor de kwartfinale. Bij de meisjes werd in poule 1 Floortje van Grieken met 6 p. duidelijk 1e voor Lieke Senden met 3 p., Jildou Visser met 2 en Eline de. Boer met 1 p.  In poule 2e haalde Senne Baas met 8 p. de maximum score voor Rosalie Hofman met 4 p. en Lilly de Jong met 0 p. In poule 3 was het Jaël kranenburg die 1e werd met 6 p. voor Evy Langerak met 3p., Tess Kemepers met2 p. en Iris v.d. Sluis met 1 p. terwijl in poule 4 Lieke Kool met 5 p. 1e werd voor Floortje Vink met 4p. en Elynn Moolenkamp met 3 p. in die poule was het erg spannend. In de kwartfinale won Floortje Vink met 4-6 van Floortje van Grieken, Senne Baas en Lieke Senden speelden eerst met 5-5 gelijk, daarna werd het opnieuw 5-5 waarna de verlenging met 7-9 door Lieke werd gewonnen. Ook bij Jaël en Rosalie werd het eerst 5-5, daarna opnieuw 5-5 en bij 12-12 maakte Rosalie de “golden goal”, oftewel 12-13. Lieke K. won met 8-2 van Evy waardoor er nog 4 over waren voor de halve finale. Floortje Vink won met 6-4 van Lieke Senden terwijl Rosalie Hofman met 7-3 wist te winnen van Lieke Kool. De finale tussen Floortje en Rosalie leverde een 7-3 overwinning op voor Floortje Vink. Bij de jongens 2 poules van 5 waarbij de eerste 2 zich direct plaatsen voor de halve finale. In poule 1 werd Tim Sauvangsjo 1e met 7 p. voor Jeremy Versluis met 6p., Thijmen Hofman en Sid Heuvelman met 3 p. en Jayson Versluis met 1 p. In de andere jongenspoule een 1e plaats voor Luc Kempers met 7 p. voor Luuk Springintveld met 6p., Lucas Rijlaarsdam met 5 p., Sil v.d. Hoog met 2 p. en Ruben van Eijk met 0 p. In de halve finale won Tim duidelijk met 8-2 van Luuk en moest er bij Jeremy tegen Luc een verlenging aan te pas komen om de winnaar aan te wijzen en dat werd Luc Kempers die met 10-8 wist te winnen. De finale ging tussen Luc Kempers uit E1 en Tim Sauvangsjo uit E3 die met 7-3 werd gewonnen door Luc Kempers die zich daardoor plaatste voor de grote finale tegen de winnaar van de meisjes, Floortje Vink. Luc nam een 0-1 en 1-2 voorsprong maar bij de wissel stond het 3-2 voor Floortje die steeds een kleine voorsprong, 4-3 en 5-4, wist te behouden en toen ze 6-4 scoorde mocht Floortje Vink zich beste schutster van de E-pupillen noemen.

Wim Slingerland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *