katjakerst

December 2018: nog een paar weken en dan is het Kerst. We zitten inmiddels middenin het zaalseizoen. De voorbereidingen hiervoor vanuit CTZ waren intensief, de trainingstijden zijn niet altijd even ruim, die moeten passen bij de trainers en bij de leeftijd van de kinderen. Gelukkig zijn we een heel eind gekomen. Iedereen tevreden? Nee, helaas. Een enkel team traint helaas 1 keer maar dit is in de zaal nooit te voorkomen. Toch trainen al veel meer teams 2x per week in vergelijking met pakweg 5 jaar geleden en dus mogen ook de positieve zaken wel eens benoemd worden. Alle schema’s zijn weer ingevuld en elke week zijn heel veel (jeugd)trainers, coaches, scheidsrechters, zaalwachten, wedstrijdsecretariaten en commissieleden in touw.

 

Ik zie de laatste tijd best veel wedstrijden en hoor ook veel zo langs de lijn. Dit seizoen is bijvoorbeeld voor ons thuis anders dan anders en eigenlijk best een beetje een gekkenhuis. Mijn zoon coacht een E-team, speelt zelf in de B, mijn dochter speelt in de D en mijn man coacht de A. Voor ons betekent dit doordeweeks en op zaterdag een hele planning naast werk en school. Het is goed om ons te realiseren dat een ieder die trainer/coach is, CTZ-lid is of iets anders doet binnen de vereniging dit op zijn manier heeft. Baantjes, andere bezigheden, zelf sporten en vrijwilligerswerk vragen veel van de vele vrijwilligers bij de vereniging. Ik vind het iedere keer weer mooi om te zien dat mensen dit doen in hun vrije tijd en zo vormen wij gezamenlijk IJsselvogels.

 

Betekent dit dat we altijd goede resultaten halen? Dat we iedereen tevreden kunnen stellen met twee keer in de week compleet en met de eigen trainer trainen en vaste trainers op een team van een kwalitatief hoog korfbalniveau? Betekent dit dat niemand eens een keer een slechte wedstrijd speelt of net buiten de lijntjes kleurt tijdens of na de wedstrijd? Nee dus… Op mijn werk zegt een collega nog weleens als de spanningen hoog oplopen “we moeten gewoon wat liever zijn voor elkaar”. Deze oproep wil ik ook hier doen zo net voor de kerstdagen. Het is makkelijk om aan de zijlijn te staan en iets te vinden. Iets te vinden van de kwaliteit, de kwantiteit, gedrag, houding en ga zo maar door. Bedenk je dan dat je langs de zijlijn staat en dat er altijd een verhaal zit achter wat je waarneemt. Daar hoeft niet iedereen het mee eens te zijn maar een beetje credits naar elkaar zorgt voor meer verbinding, meer lol en at the end echt meer resultaat.

 

Wij hebben ook nog steeds vacatures die we niet vervuld krijgen en wat echt problemen gaat opleveren. Denk aan een korfballende trainer/coach voor de E6 en nieuwe CTZ-leden. Dus we hebben nog wat vrijwilligers nodig die woorden om gaan zetten in daden :). Aanmelden of informatie inwinnen kan gewoon via ons mailadres CTZ@ijsselvogels.nl.

Ik wens jullie, namens alle CTZ-leden, allemaal nog een paar mooie wedstrijden voor de Kerst met hopelijk veel punten en plezier!

Katja