Update CTZ juni 2018: een schuifspelletje wat je niet kan winnen

Juni 2018. De week van de laatste selectietrainingen en de afsluitdag.

Als CTZ zijn we nog niet klaar maar het einde is in zicht. We zijn nog op zoek naar een aantal trainers, willen gaan werken met train-de-trainers en een roulatieschema van ouders die kunnen bijspringen bij trainen en coachen. En dan hebben we ook nog een aantal uitdagingen bij de senioren. Een zeer krappe damesselectie versus een zeer uitgebreid derde team terwijl de overige verdeling in de seniorenteams ook nog niet gelijkmatig is…

De afgelopen weken hebben we als CTZ veel geleerd en hebben we ook voldoende verbeterpunten voor volgend jaar. Daar kom ik aan het begin van het nieuwe seizoen op terug.

We willen de vereniging, de ouders, de leden en de vrijwilligers ook wat teruggeven. Zoals in mijn vorige blog aangegeven streven wij ernaar ieder spelend lid in te delen in een team met de juiste leeftijdsverdeling in sterkte en natuurlijk geslacht. Wij zijn de afgelopen weken geconfronteerd met meningen, wensen en eisen inclusief in diverse gevallen de vervolgzin “anders ga ik eraf”. Het is belangrijk met zijn allen te beseffen dat de keuze van de ene ouder, dat ene lid, of die ene trainer effect heeft op de ander.

Dat betekent dat er een schuifspel ontstaat wat wij als CTZ niet kunnen winnen. En winnen betekent voor mij aan eenieders wensen tegemoet komen.

Doen wij mensen tekort? Zijn mensen door ons niet benaderd? Zeker! Hebben we dat expres gedaan… ik kan je vertellen van niet, maar ook wij hebben moeten prioriteren de afgelopen weken. Eerst de basis, teams en trainers, want zonder dat is een korfbalvereniging geen korfbalvereniging.

En hebben wij met z’n allen niet de verplichting om ook zelf op te staan en onze vinger op te steken als wij iets willen en kunnen betekenen voor de vereniging? En dit te melden bij de commissie die dat regelt? En als het over trainers en indelingen gaat, is en blijft dit de verantwoordelijkheid van de CTZ. Iedereen heeft verstand van de CTZ werkzaamheden, althans dat is wat wij terug horen. Wij kunnen niet acteren op alles wat wij langs de lijn via het informele circuit horen. Soms ben ik ook gewoon even moeder van Dano en Luna die een wedstrijd van de kids wil kijken 🙂

Ik weet wel dat wij de afgelopen weken als commissie kei- en keihard gewerkt hebben. Gelukkig was het niet alleen heel lastig maar hebben we ook super leuke gesprekken gehad met trainers voor volgend seizoen, hele enthousiaste leden die iets terug willen doen voor de vereniging en lekker met de kids aan de slag willen.

Laten we dat vooral vasthouden met elkaar en het gezamenlijke belang voor ogen houden. Soms is dat even slikken als je niet in het team komt wat je had bedacht maar denk dan eens aan het schuifspelletje…. Dan behouden we allemaal ons plezier en kunnen we volgend jaar deze periode wat makkelijker doorkomen. Ik wens jullie nog een hele leuke afsluitdag en een lekkere vakantie en zie jullie weer in augustus!

PS: we hebben nog vacatures voor trainers, CTZ-leden etc. dus meld je aan 🙂

 

Katja