cat_vdvoorzitter

Van de Voorzitter

Allereerst een reactie op het stuk “hoe vloog de bal” van het afgelopen weekeinde. Terecht heeft de voorzitter van KV Nieuwerkerk hier op gereageerd. Het is niet nodig om suggesties op de site te zetten over wedstrijden waar je zelf niet van plan bent om naar toe te gaan. Dit heb ik de voorzitter van Nieuwerkerk ook laten weten. Nieuwerkerk won terecht van ons in de wedstrijd  KV Nieuwerkerk – IJsselvogels in een wedstrijd die in een goede sfeer werd gespeeld.  Laten we zorgen dat dit soort overleg tussen voorzitters niet nodig is.

Zoals je reeds op de site hebt kunnen lezen deed Stefan Rijkaart van Cappellen een week geleden examen als scheidsrechter. Hij floot de wedstrijd KCR 7 – HKC 5 in Ridderkerk. Ik heb zelf kunnen vaststellen dat hij deze wedstrijd op een zeer goede wijze leidde. De examinator kon dus niet tot een andere conclusie komen dan Stefan een mooi cijfer te geven. Namens de vereniging feliciteren we Stefan. Hij is van plan om ook  daadwerkelijk te gaan fluiten en daar zijn wij erg blij mee. Hopelijk volgen er nog meer leden die dit mooie voorbeeld volgen.

In de bestuursvergadering van afgelopen week is nogmaals gevraagd om meer informatie vanuit de commissie. Het is goed en belangrijk dat de commissies via de site laten zien waar men mee bezig is. Vorig jaar ging dit allemaal nog via het clubblad. Ik begrijp dat dit ook nog wennen is, maar het verzoek is om hier een maandelijks agendapunt binnen de commissie vergaderingen van te maken.

In genoemde vergadering hebben we ook afscheid genomen van Erwin als Penningmeester, hoewel hij nog tot oktober (ledenvergadering) officieel penningmeester is, wordt zijn plek vanaf heden overgenomen door Arie van der Vliet, vader van  twee leden. Arie kent de financiële klappen van de zweep, ook op verenigingsgebied. Erwin blijft ook na oktober lid van de financiële commissie.

Na overleg met sportverenigingen en de gemeente Zuidplas is de drank en horeca wet voor de gemeente Zuidplas in de gemeenteraad vastgesteld. Dit betekent dat er alcohol geschonken mag worden tussen 12.00 uur en 0.00 uur. Wij hadden al strengere regels, namelijk geen alcohol op zaterdag voor 14.00 uur en dat houden wij dus gewoon aan.

Het bestuur is nog steeds in overleg met  Bouwfonds over het nieuwe bestemmingsplan Brinkhorst, om nieuwe boze buurmannen te voorkomen. Belangrijk is dat er voldoende ruimte komt tussen onze velden en de nieuwe woningen die op de weilanden achter onze velden gepland worden. Naar verwachting krijgen we hier over 3-4 jaar mee te maken. Het is belangrijk dat er nu goede afspraken over worden gemaakt.

In mijn vorige stuk heb ik aangegeven dat de gemeente Zuidplas samen  met ZIN van bewegen werkt aan de totstandkoming van een SPORTPAS in Moordrecht. Hiervoor is inmiddels een landelijke subsidie aangevraagd. Het is de bedoeling, dat mensen met een  verwijzing van een huisarts, met deze sportpas drie maanden voor een sport in Moordrecht kunnen kiezen en overdag ook daadwerkelijk deze gekozen sport uit kunnen oefenen, samen met de sportmakelaar van ZIN van bewegen. Indien de genoemde subsidie wordt verkregen zal e.e.a  meer vorm krijgen.

Sportieve groet,
Henk-Jan