Van de Voorzitter

Door een toch onverwachte verlate vakantie nu pas de eerste “van de Voorzitter” van dit nieuwe seizoen. En als het mensen van andere verenigingen op gaat vallen dat je nog niets geschreven hebt en jou hier op wijzen  (toch Ruud?) dan wordt het wel tijd. Hieruit kun je concluderen dat het ook buiten ons dorp wordt gelezen. Verenigingen houden elkaar dus goed in de gaten!

De eerste competitie wedstrijden zitten er al weer op, en gelukkig met redelijk weer. Valt niet mee om vooral de jeugd goed voorbereid de competitie in te laten gaan met zo’n late schoolvakantie. Maar dat is gelukt. De selecties voor de jeugdteams zijn al voor de vakantie verzorgd. Jammer is het dan dat er toch nog leden na de vakantie afhaken. Hier hebben ouders ook een verantwoordelijke taak! Er zijn nog wel wat opstart uitdagingen maar met een deskundig en creatief bestuur en commissieleden gaat dit zeker lukken. Dank voor alle tijd die weer in de voorbereidingsperiode heeft gezeten. Het 1e en 2e team (selectie) gaan met en zeer jeugdig team (met potenties) de competitie in. Afwachten hoe dit de 1e helft van de veld competitie uit zal pakken.

Het schoolkorfbal toernooi op 1 oktober 2014 staat al weer voor de deur. Hopelijk met veel vrijwilligers (80 tot 100 vrijwilligers zijn nodig om de voorbereiding en de dag zelf te laten slagen) om deze dag met honderden schoolkinderen van de Moordrechtse en Gouderakse scholen weer tot een succes te brengen. Dus als je de komende periode wordt gevraagd om een schoolteam te trainen of op 1 oktober zelf te helpen, rekenen we op jullie inzet en dat geldt voor jong en oud. Het is een visite kaartje voor onze vereniging binnen Moordrecht!

Op 3 oktober 2014 (vrijdagavond) houden de recreanten een recreantentoernooi op “De Verlenging” en op 4 oktober staat de 1e feestavond op het programma. De avond wordt door de feestcommissie in combinatie met de recreanten georganiseerd. Een datum om alvast te noteren. Houdt voor het programma de site dus in de gaten. Op de genoemde site staat ook de datum voor de Algemene Leden vergadering 2014, waar verantwoording voor het gevoerde beleid door het bestuur wordt afgelegd. Hier hoor je te zijn. Ook  ouders van onze jeugdleden nodig ik hier graag voor uit. Noteer deze datum dus ook!

In het vorige seizoen is er geschreven over het nieuwe bestemmingsplan wat naast onze velden gepland wordt. Over deze  nieuwe wijk: “De Brinkhorst” wordt op 17 september 2014 een commissie vergadering  gehouden. IJsselvogels zal gezamenlijk met onze buren: Tennisvereniging Moordrecht op deze avond” inspreken” en onze argumenten aangeven waarom er niet binnen 50 meter van onze velden (milieuzone) gebouwd moet worden. In de huidige plannen wordt deze mogelijkheid aan de projectontwikkelaar geboden. Bij de speed-date bijeenkomst met nieuwe raadsleden (voor de zomervakantie) hebben we als bestuur hier al aandacht voor gevraagd. Hopelijk heeft dit geholpen. We houden jullie op de hoogte.

Volgende week zaterdag 13 september start de jaarlijks Grote Club Actie. De jeugd vindt het lotenboekje a.s zaterdag bij de spelerskaarten, en jullie weten: voor elk verkocht lot is er een kwartje voor je zelf. Hierdoor kun je je zakgeld de komende maand lekker opschroeven. Tevens is er voor de drie beste lotenverkopers een prijs. En, 20 verkochte loten levert een kaartje op voor een pretpark. Meer informatie vindt je ook op de site. Met de opbrengst hopen we weer extra activiteiten en/of voorzieningen voor de jeugd van IJsselvogels te kunnen verzorgen.

Ik wens alle spelers van IJsselvogels een zeer plezierige en sportieve 1e helft van de veld competitie toe. We spelen met elkaar in een team. Met je team kom je verder dan met individuele acties. Laten we dit als motto nemen voor genoemde wedstrijden

 

Henk Jan Bos