Van de Voorzitter

De competitie is inmiddels 4 weken oud, en er vallen mij een tweetal zaken op:

  • De hoeveelheid midweekse wedstrijden die niet alleen bij IJsselvogels maar overal worden gespeeld, en dat komt niet alleen door de bekerwedstrijden. Mijn indruk is dat het komt door de ongelijke start van de competitie in Nederland. Zou het niet beter zijn om allemaal tegelijk te beginnen nml: een week na het einde van de  laatste Zomervakantie?
  • Het aantal wedstrijden zonder scheidsrechter. Dit was vorig jaar zeker niet zo. Is er een te kort aan scheidsrechters? Dan zou het arbitrage plan niet gewerkt hebben? Tot op heden loopt IJsselvogels in de pas met het verplicht aantal te fluiten wedstrijden (elke thuis wedstrijd in het wedstrijd korfbal moet elders gefloten worden). Dit voorkomt geld boetes en punten in mindering voor senior en junior ploegen (staan we hier wel voldoende bij stil?). Het zou zo moeten zijn dat als er een scheidsrechter afschrijft voor een wedstrijd, bij een vereniging die aan zijn verplichtingen voldoet deze door de bond opgevuld zou moeten worden. In de praktijk werkt het niet zo, want bij IJsselvogels hebben meerdere  ploegen al zonder scheidsrechter gestaan. Om een ieder wakker te schudden zou het goed zijn om niet steeds maar weer klaar te staan als scheidsrechter (bij het niet aanwezig zijn van een bondsscheidsrechter). Wellicht wordt de waardering voor het “scheidsrechter vak” dan meer gewaardeerd. Stefan en ik zijn van mening dat dit punt steeds dichter bij komt.  Wij zijn blij dat ook Ad – Marco – Stefan elke week nog op pad gaan om aan de verenigingsverplichtingen te voldoen.

Afgelopen dinsdag op de regio vergadering is er opnieuw stevig gediscussieerd over de besluitvoering om de vakken te verkleinen van 30×60 mtr. naar 20×40 mtr. Vanuit het hoofd bestuur werd aangegeven dat de besluitvorming hier omtrent niet goed is geweest, vandaar de wens om beleidzaken van onderop te  gaan bespreken, dus bijvoorbeeld te beginnen op regio vergaderingen, waardoor de animo voor deze vergaderingen ook vergroot zou kunnen worden. Om de verschillen in veldafmetingen de komende jaren niet meer uit elkaar te laten lopen, heb ik voorgesteld om in 1 keer over te stappen naar een veld afmeting van 20×40 mtr, eventueel met losse lijnen en losse palen. De losse lijnen en losse palen zullen in de toekomst minder worden, maar er is wel een gelijkheid in velden. Gevraagd is om dit voorstel via het hoofd “korfbal participatie” in te dienen. Dit zal ik komende week zeker doen.

Zoals aangegeven heeft onze secretaris, Jan Beijenberg afgelopen week ingesproken op de commissie vergadering van de gemeente Zuidplas waar de behandeling van het bestemmingsplan de Brinkhorst plaats vond. Wij hebben er goede hoop op dat het bestemmingsplan in de volgende gemeenteraadsvergadering zal worden vastgesteld met de door ons aangegeven milieu zone van 50 mtr. (woningen moeten min. 50 meter van de korfbal- en tennisvelden gebouwd worden. Eind September 2014 weten we meer.

Het schoolkorfbaltoernooi op  1 oktober komt steeds dichter bij. Volgens Wim zijn er meer teams dan vorig jaar. Dat komt mede door het feit dat er meer  met 4 tallen wordt gespeeld. Zoals ik in mijn vorige stuk heb gevraagd: leden – ouders , we kunnen deze dag veel handen gebruiken, en het geeft de organisatie een stimulans als jullie je zelf aanmelden, zonder gevraagd te hoeven worden. Een uniek toernooi in Moordrecht. Ik zie en spreek jullie graag op deze dag!

 

Groeten

Henk Jan