Van de Voorzitter

Het is even geleden dat ik als voorzitter mijn stukje geschreven heb, en dat is een bewuste keuze. Na de droevige gebeurtenissen in december 2014 en januari 2015 waarin wij afscheid van leden – ouders van leden en een oud bestuurslid moesten nemen vond ik het gepast om even pas op de plaats te maken. Natuurlijk het leven gaat door ook binnen onze korfbalvereniging, en dat is ook wel gebeurd. Alle commissies zijn alweer bezig met het komende veld seizoen (2e helft van de competitie). Deze weken zijn er maar enkele teams die in actie komen. De voorjaarsvakantie houdt vele teams twee weken aan de kant. Deze week zijn er ook geen trainingen in de sporthal. Ook wel even lekker. Op 7 maart spelen we de laatste competitie wedstrijden en maken ons op voor de veldcompetitie. Vorige week blesseerde Stefan van Nieuwkoop zich vrij ernstig in Capelle a.d. IJssel. Als invaller voor de laatste 10 minuten moest hij na 5 minuten afhaken. De blessure bleek zo ernstig dat de ambulance er aan te pas moest komen. Uiteindelijk is hij met zijn ouders mee naar huis gegaan. Maandag in het ziekenhuis bleek dat de diagnose van de ambulancebroeders niet juist was geweest en hij wel met de ambulance had mee gemoeten. Omdat de wissels op waren en de begeleider van KCC niet toestond dat een gewisselde speler weer voor de laatste 5 minuten mee zou doen, speelde B1 de laatste 5 minuten dus met 7 personen. Als bestuur hebben we hier het bestuur van KCC wel op aangesproken. Natuurlijk, er zijn spelregels maar als voorbeeld: Indien iemand een rode kaart krijgt mag er gewoon een nieuwe speler of speelster worden ingezet om dat ongelijkheid in spelers aantallen een ongelijke strijd geeft. Gezien de ernst van de “zichtbare situatie” in het veld kan je je voorstellen dat dit ook indruk op spelers en speelsters heeft gemaakt. Kille regels horen dan opzij gezet te worden. We wachten de reactie van KCC af. Als vereniging wensen we Stefan alle sterkte. Dit seizoen komt hij niet meer spelen toe. Deze week is hij met zijn ouders op vakantie. Hopelijk kan hij hierdoor goed rusten met zijn knie.

Zoals gewoonlijk houden we als vereniging, bij de start van het veldseizoen, in maart een onderhoudsdag. Deze dag staat gepland voor zaterdag: 21 maart 2015. Leden en ouders die ons hierbij willen helpen zijn van harte welkom. Toch doen we het dit jaar wat anders. Alle oudere teams krijgen een onderhoudstaak die zij met hun leider tot en met 21 maart uit moeten voeren. Dit kan voor of na een training – voor of na een oefenwedstrijd. Als het maar voor of op 21 maart 2015 wordt uitgevoerd. Zo dragen wij allemaal het steentje bij, aan het goed onderhouden van onze accommodatie. De daadwerkelijke onderhoudsdag houden we dus op 21 maart 2015. De verdeling van onderhoudsklussen per team zal ook op de site worden gezet en bij de spelerskaarten op zaterdag 7 maart 2015 worden gevoegd. Dan kan als team ook direct een afspraak gemaakt worden hoe en wanneer deze werkzaamheden uitgevoerd worden.

Maar eerst de laatste loodjes in de zaal waar we hopelijk op 7 maart nog kampioenen kunnen huldigen. Zorg dat je er bij bent.

Henk Jan Bos
voorzitter