Van de voorzitter

Van de voorzitter

Opnieuw moeten we een triest bericht met u delen. Zaterdagavond is Jacqueline van den Berg overleden op een veel te vroege leeftijd van 43 jaar. Jacqueline is de vrouw van Gerard van den Berg en moeder van Kris (D1) en Dave (B1). De familie Van den Berg is een echt korfbal gezin met een sterke betrokkenheid bij IJsselvogels op vele vlakken. Jacqueline was al enige tijd ziek, maar er was hoop na de laatste operatie. Het bericht komt plotseling en lijkt onvoorstelbaar en niet te begrijpen. Voor ons, maar vooral voor Gerard, Kris en Dave die achterblijven. Ik vraag alle leden van IJsselvogels de komende tijd Gerard, Kris en Dave te steunen, op een manier waarvan u zelf denkt dat dit goed is. Jacqueline zal a.s. vrijdag worden begraven. De uitvaartdienst begint om 10.30 uur in de Dorpskerk. Aansluitend zal de teraardebestelling plaatsvinden op de Nieuwe Algemene Begraafplaats aan de Middelweg.

Moeilijk is het dan ook om andere informatie over IJsselvogels te schrijven. Een compliment aan alle teams die een taak hadden op de onderhoudsdag van afgelopen zaterdag. Alle taken zijn uitgevoerd. Prachtig. Allereerst werkt dit stimulerend voor het teamverband, maar verhoogt dit ook het verantwoordelijkheidsgevoel voor onze sportaccommodatie. Enkele teams vonden de verdeling van de werkzaamheden niet helemaal goed. Ach, volgend jaar verdelen we de werkzaamheden weer anders. Zaterdag konden jullie ook de proefset voor het nieuwe meubilair in de kantine zien. De nieuwe tafels staan er al en ik denk dat met enkele kleine aanpassingen voor de stoelen deze ook op korte termijn besteld kunnen worden. In de laatste bestuursvergadering spraken we met Dirk Rijneveld en Patrick v.d. Ham over activiteiten voor de jeugd aan het einde van het seizoen. Conclusie was dat men rustig wil opbouwen, met als doel om een jeugdkamp in te gaan voeren. Een zeer mooi initiatief waar we erg blij mee zijn. In deze zelfde vergadering spraken we met Mark Glissenaar en Edwin Plooster over het verhogen van de korfbalkwaliteit van onze jeugdteams. Men heeft hier mooie plannen voor. Alles valt of staat met vrijwilligers. De plannen worden nu verder uitgewerkt. Tevens wordt nagedacht over “Kangoeroe korfbal” voor de jongste jeugd van 4 jaar. Uit Capelle a.d. IJssel is nog geen reactie gekomen op mijn schrijven aan het bestuur van KCC.

De zaalcompetitie zit er op. We hebben wisselende resultaten behaald. Hierover is in “Hoe vloog de bal?” al het nodige geschreven. Kampioenschappen in de zaal geven vertrouwen voor de 2e helft van de veldcompetitie. Bij mindere resultaten in de zaal, kun je de veldcompetitie weer als nieuwe start zien. Deze eerste resultaten waren zaterdag al zichtbaar, waarop een vol oefenprogramma werd afgewerkt. Ik zag zaterdag veel positieve resultaten. Zaterdag staan de teams klaar voor de start van de 2e helft van de veldcompetitie. Hopelijk hebben we de rest van deze competitie beter weer, want de voorjaars veldcompetitie is er om in lekker weer te spelen of op het terras in het zonnetje naar de wedstrijden te kijken. Ik wens spelers en supporters een plezierige competitie toe.

Henk Jan Bos