Van de Voorzitter

We beginnen weer aan een nieuw seizoen en er staat ons heel wat te wachten. Maar eerst nog even terug naar het einde van het seizoen 2012-2013. Na het laatste clubblad speelde B1 nog voor het district kampioenschap van Nederland in Sliedrecht. De verwachtingen waren zeer hoog gespannen en dan valt een 5e plaats wellicht tegen. Neemt niet weg dat jullie er toch maar weer stonden, en daar zijn wij trots op. Ik ben er van overtuigd dat jullie onder de leiding van Peter Bakker in de junioren zullen groeien en vele van jullie na de junioren de stap naar de selectie zullen maken.

8 Juni 2013. Een fantastische afsluitdag in het kader van ons 50 jarig bestaan, was zeer geslaagd. Ook het weer speelde hier natuurlijk een grote rol in. Mooi was dat alle m2 kunstgras voor “afschijt je rijk” verkocht waren. Ondanks dat er niet gescheten werd door Berta 4 was het een mooi spektakel. Dank aan allen die deze dag hebben voorbereid. Op 5 Juni 2013 heeft IJsselvogels nog aan hun PR gewerkt door de accommodatie beschikbaar te stellen en medewerking te verlenen aan de  Zuidplas G – Olympic. Mooi weer en veel plezier.
Na 8 juni zijn door vrijwilligers alle reclame borden verwijderd en op 10 juni 2013 is begonnen met de vervanging van de kunstgras velden. Tussentijds werd nog vastgesteld dat de werkzaamheden zeer voorspoedig verliepen. Op 9 juli 2013 kwam er echter een kink in de kabel, waardoor in de vakantie periode het nodige overleg met de aannemer en gemeente noodzakelijk was. Er is één aangebracht veld opnieuw vervangen en bij het schrijven van dit stuk kan ik melden dat er nu op twee velden gespeeld kan worden. Komende week volgt de oplevering. Als jullie het eind resultaat nog niet gezien hebben: het is de moeite waard! Ik hoop ook dat vele ouders van jeugdleden een kijkje komen nemen. Komende week wordt ook begonnen met het terug plaatsen van de reclameborden.

Wat mij opgevallen is, is dat alle werkzaamheden voor de bestuursleden en commissie leden eigenlijk in de vakantie periode gewoon doorlopen. Op alle vlakken is er veel werk verzet. Dit alles om op een goede wijze aan de competitie te beginnen op 7 september 2013. Een competitie met nieuwe verwachtingen, met nieuwe trainers aan het roer. Voor de seniorenselectie zijn dit: Peter van Houwelingen, Jeroen v.d. Roovaart en Peter Bakker. Voor de junioren selectie had ik al namen genoemd. Hopelijk voelen jullie je gauw thuis bij onze vereniging. Genoemd mogen ook worden: alle trainers en begeleiders vanuit de vereniging zelf. Zonder jullie geen competitie!

We kijken zeker vooruit en wel naar de feestweek in de eerste week van oktober waar wij ons 50 jarig bestaan groots zullen vieren. Ook hier is in de vakantie hard aan gewerkt. Afgelopen zaterdag heeft de jeugd zich in het Moerhoutpark uit de naad gelopen voor Kika. Niet alle jeugdleden (en ouders ) waren aanwezig. Indien jullie nog een bijdrage, als gezonde sporter voor zieke leeftijdgenoten, willen geven dan kan dit a.s donderdag in het clubhuis, waar de lopers hun sponsor geld in komen leveren. Deze sponsorloop is ook in het kader van ons 50 jarig bestaan georganiseerd. De komende weken zal hier veel meer over geschreven worden. Let hiervoor nadrukkelijk onze website.
De website, die op 1 oktober ook volledig vernieuwd zal worden, en volledig geschikt wordt voor het digitale clubblad (per 1 januari 2013). Het ziet er bijzonder mooi en praktisch uit. Dit om een ieder nieuwsgierig te maken. Dit geldt ook voor het derde jubileumnummer. Het ziet er fantastisch uit. De redactie overtreft zich zelf opnieuw! Zeker een rede om op 1 oktober aanwezig te zijn. Een avond vol verrassingen. En dat geldt ook voor de overige activiteiten van 1 tot 5 oktober 2013. Ik zie jullie graag in deze (feest) week, wens een ieder een bijzonder plezierig en feestelijk seizoen toe.

Henk Jan Bos

voorzitter