Van de Voorzitter

Wat overblijft, is een fantastische herinnering op een mooi jubileum jaar, met een knallende afsluiting, van een feestweek waarbij alles klopte. De organisatie, het weer en vooral de belangstelling. IJsselvogels heeft zich weer gepresenteerd aan de Moordrechtse bevolking met op maandag de clinic voor alle leden. Gezien de reacties zeer geslaagd.

Een ontspannen sfeer op de gala avond op 1 oktober, de dag dat IJsselvogels 50 jaar geleden werd opgericht. Tijdens deze gala avond werd René Boere onder veel applaus lid van verdienste van IJsselvogels. René dit heb je dik verdiend.

Mooi weer bij het schoolkorfbal. De deelnemertjes deden de rest om er een prachtige dag van te maken. Vermoeiend voor alle vrijwilligers maar zo’n dag geeft wel veel voldoening. De “rustdag” op donderdag en voor onze jongste jeugd een pannenkoekfestijn op vrijdag met aansluitend een limonade disco. De stoelendans wordt zowel door de jongens als meisjes goed bezet. Oude tijden van vroeger herleefden voor Wim Slingerland.

Weer mooi weer tijdens de tienkamp op de Verlenging. Veel ontspanning, lol en strijd tijdens deze tienkamp. Voor iedereen een lunch. Het kon niet op. Dat gold ook voor het buffet om 18.00 uur. 200 belangstellenden, een aantal dat voor de feestavond in de Zuidplas nog verdubbelde tot 400 Personen! Veel oude contacten werden met oud leden opgehaald. Jong en oud was er, in een prachtige entourage.

Na zo’n feest moet er ook opgeruimd worden. Met een grote ploeg werd dit gefikst. Kortom: het was goed – het was mooi. Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.

Zoals reeds op de feestavond aangegeven: hier heeft veel werk in gezeten dat weet een ieder. Ik hoop dat jullie ook van het organiseren hebben genoten.

Nu weer met beide benen op de vloer. Het korfbalwerk gaat ook door. A.s. woensdag vergadert het bestuur. Voor we het weten trainen we al weer in de zaal (eind oktober 2013). De oefenwedstrijden zullen wellicht alweer in dit clubblad worden vermeld.

De grote clubactie loopt nog. Alle jeugdleden hebben hier een lotenboekje voor ontvangen. Hopelijk vullen jullie je zakgeld hier mee aan en helpen jullie IJsselvogels. Hoe meer je je best doet, hoe meer zakgeld en hoe meer geld voor de club en wel voor de jeugdactiviteiten!

Tot begin november kun je loten verkopen en je boekjes inleveren met je naam erop, op Uiterwaard 99.

En vergeet de nieuwe website niet te bekijken. Deze is afgelopen dinsdagavond in de lucht gegaan en helemaal geschikt om het papieren clubblad op 1 januari 2014 te vervangen.

Het is de bedoeling dat de stukken voor het clubblad nu ook al te lezen zijn op de website. Als proef naar 1 januari 2014. Ook hier is veel tijd en moeite in gestoken, maar dat is zeker de moeite waard geweest. Dank hiervoor. De komende periode zal er nog verfijnd worden.

Op naar het einde van de 1e helft van de veldcompetitie. Met plezier en strijd voor de overwinning.

Henk Jan Bos

voorzitter