Van de Voorzitter

Het aftellen voor het clubblad is nu echt begonnen. Wat ons nog wacht na dit nummer is het kerstnummer. Hopelijk overtreffen we de kerstnummers van de afgelopen jaren, al zal dit niet meevallen. Zoals gezegd zijn wij nog opzoek naar ondersteuning voor de webmaster, 1 of meerdere personen die de aangeleverde stukken voor de website screenen en verwerken op de site. Niet veel werk toch? Kom en meld u aan! Zelf merk ik al dat ik elke dag toch wel even op de site kijk. Het is goed om hier al mee te beginnen zodat het 1 januari 2014 een gewoonte is.

De zaal voelt bij deze temperaturen toch wel lekker. Meer doelpunten, en zeker bij het 1e meer spektakel.

De gemeente Zuidplas is bezig met een AMV voor het horeca beleid in de Zuidplas, met name voor de vereniging had het eerste voorstel nogal wat gevolgen voor de verenigingen. Het bestuur heeft met de clubhuiscommissie een zienswijze bij de gemeente ingediend met andere voorstellen. Uit de mails die ik krijg van andere verenigingen zijn wij niet de enige vereniging. Inmiddels is er door de gemeente gereageerd. Er komt een extra bijeenkomst voor de verenigingen waar nog de nodige toelichting plus discussie kan plaatsvinden. Daarna zal het college een voorstel voor de AMV naar de gemeenteraad zenden.
Verder heeft het bestuur de eerste gesprekken (gezamenlijk met de tennisvereniging) gehad met Bouwfonds, de initiatiefnemer voor de nieuwe uitbreidingswijk naast onze velden. De aanvraag voor de watervergunning is besproken. Later volgt het gesprek over ons bezwaar over licht en geluid, naar aanleiding van de bevindingen van onze buurman.

In het vorige clubblad stond de speech van de ledenvergadering. We kijken terug op een goede ledenvergadering, iets minder druk dan andere jaren, maar dat kwam door Feyenoord, die speelde tegen het altijd lastige Hoek.
Vorige week zijn weer 6 leden van IJsselvogels geslaagd voor het theoretisch deel van het scheidsrechter examen. Stefan gaat nu op voor het praktijk examen, na 3 beoordelingen. Wat nog openstaat, is een cursus voor de junioren. Deze zullen we gaan inplannen.

Zoals jullie in de media hebben kunnen lezen stopt sportfondsen per 15 februari 2014 met het beheer van de Zuidplas. Door de gemeente is ons verzekerd dat het gebouw open zal blijven, met welke beheers constructie dan ook.

Wat mij opvalt, is dat de wedstrijden in de zaal op zaterdag na 14.00 uur niet meer op tijd beginnen. Bijzonder omdat wedstrijdsecretarissen rekening houden met de vastgestelde aanvangstijden. Ook als scheidsrechter houd je rekening met aanvangstijden en vervolgafspraken. Wellicht een aandachtspunt voor de bestuursvergadering en districtsvergadering. Belangrijk is dat je van aanvangstijden op aan kan

Ik roep een ieder op om voldoende kopie en wensen voor het kerstnummer in te sturen, zodat de bezorgers wellicht aan moeten bellen in plaats van het clubblad door de brievenbus te stoppen.

 

Henk Jan Bos

voorzitter