Van de Voorzitter

Bijzonder dat we vandaag 22 maart al weer buiten competitie spelen (start van de 2e helft van de veldcompetitie), terwijl er vorige week nog een spannende zaalwedstrijd op het programma stond. We hebben dit zaalseizoen in mineur af moeten sluiten. Allereerst misten A1 in hun laatste wedstrijd hun kampioenschap. Op dinsdag 11 maart 2014 hebben we (na de verloren wedstrijd) gesproken over “mysterieuze krachten in de sport” dit is een boek uit 1941 en staat bij mij in de boekenkast. Die mysterieuze krachten waren er zeker in deze wedstrijd. Jammer dat de overgang naar de overgangsklasse hierdoor werd gemist. Het genoemde boek gaat er ook over dat je door teleurstellingen sterker wordt.  Laten we ons hier aan vasthouden.

Ook de beslissingswedstrijd van IJsselvogels 1 in Den Haag op 15 maart ging verloren. Te zien was dat het 1e moeite had met het harde spel wat gespeeld werd. Jammer dat we hierdoor de overgangsklasse ( en de schotklok) moeten verlaten. Het onverlaten enthousiasme van de vele supporters die in Den Haag aanwezig waren moet de selectie ook weer voldoende kracht geven om volgend jaar weer voor het kampioenschap te gaan. Begin maart hebben we als bestuur nader gesproken met Edwin Visser (trainer van de selectie). Dit als vervolg op een brainstorm bijeenkomst van enkele leden met een warm hart voor IJsselvogels. Deze gesprekken waren bedoeld om het niveau waar IJsselvogels nu op speelt zo veel mogelijk vast te houden. Vastgesteld is dat het niet van teamgeest getuigd als spelers midden in het seizoen vertrekken. Verder hebben we dit jaar veel langdurige blessures ( een jaar of langer) waardoor er veel in teams geschoven moest worden, wat de nodige onrust gaf . Om het huidige niveau in de vereniging te houden is het nodig om de selectie naar 20 personen uit te breiden. Hierdoor zullen we niet meer schromen om spelers die het niet meer bij hun eigen vereniging naar hun zin hebben te benaderen (iets waar IJsselvogels door andere verenigingen ieder jaar weer mee wordt geconfronteerd en ook dit jaar al weer). Belangrijk is ook dat er voor volgend jaar ook een team begeleider bij het 1e team komt (als jullie hier ideeën in hebben horen we dit graag).

Volgend seizoen zullen  het 1e en 2e  en A1 en A2,  2x in de week gezamenlijk gaan trainen. De bedoeling is ook dat we dit met de overige selectie teams gaan doen (B1-B2 – C1 – C2 enz.) hier speelt de beschikbare zaalruimte een belangrijke rol is. Dit alles om zoals gezegd het spel niveau binnen de vereniging op peil te houden en rust in de vereniging te houden. Wat ook weer (nog) meer spelvreugde met zich mee kan brengen. IJsselvogels is een fantastische vereniging en het beleid moet er op gericht zijn om dit ook zo te houden. Dit alles hebben we op dinsdagavond 11 maart 2014 met de senioren en junioren selectie besproken. De gevoerde gesprekken hebben er toe geleid dat ook volgend jaar Edwin Visser als hoofdtrainer aan de vereniging verbonden zal zijn. Ook Peter Bakker (nu trainer van de A1) zal volgend jaar trainer bij IJsselvogels zijn. Een zeer positieve afsluiting van dit verhaal denk ik.

Zaterdag morgen 15 maart 2014 is er door een wellicht kleine groep (kleiner dan de supportersgroep die ‘middags in Den Haag aanwezig waren) veel onderhoud in en om het clubhuis uitgevoerd. Dit om de accommodatie weer voor de 2e helft van het veldseizoen in orde te maken. Er is veel gebeurd, en het resultaat mag er zijn. Dank voor jullie hulp deze morgen.

Afgelopen woensdag was “de Verlenging” ingericht als stembureau. Dit op verzoek van de gemeente Zuidplas die door afzeggingen met de handen in het haar zat. Of dit  nog een vervolg krijgt is te betwijfelen. Wij hadden alles goed voor elkaar (als ik het zelf mag zeggen). De reacties waren: het ligt te ver uit de route. Bijzonder vond ik wel dat de voorzitter van het stembureau (een gemeenteraadslid uit Moordrecht) de locatie niet kon vinden ! We zullen hier nader met de gemeente Zuidplas over praten.

De gemeente Zuidplas werk met ZIN aan de totstandkoming van een SPORTPAS in Moordrecht. Men wil hier IJsselvogels graag in betrekken. De volgende keer hier meer over. Ik wens een ieder een plezierige en sportieve 2e helft van de veldcompetitie toe.

Henk-Jan