Van de Voorzitter

Opening ledenvergadering Korfbalvereniging IJsselvogels te Moordrecht

Datum: 30 oktober 2013

Geachte leden en belangstellenden

Welkom op de algemene ledenvergadering 2013.

In het jaar van ons 50 jarig bestaan is er al veel gezegd, voldoende gezegd, vinden sommigen. Er zijn momenten dat er naar mijn mening en naar de mening van het bestuur wat gezegd moet worden. Zoals gezegd zit niet iedereen hier op te wachten heb ik gemerkt. Een ieder doet het op zijn eigen wijze. De vorige voorzitter deed het op zijn manier, en de volgende voorzitter zal dat ook weer doen. Wat ik voor ogen houd is dat je als voorzitter of als bestuur de vereniging vertegenwoordigd. Dus ook vanavond enkele woorden als opening van deze ledenvergadering.

De ledenvergadering: toch weer op woensdag. Hier zijn al eerder vragen over gesteld ”kan het niet op een andere avond?”. Ondanks deze vragen is toch besloten om de woensdagavond (1x in het jaar ) aan te houden. Wel zullen we de datum van de ledenvergadering in het begin van het nieuwe seizoen al publiceren zodat een ieder, indien nodig, maatregelen kan nemen.

We kijken terug op wat mij betreft een prachtig jubileum jaar. Een jaar waar onze vereniging zich zowel naar binnen als naar buiten in de kijker heeft gezet. Een advies aan alle (jeugd) leden: bewaar de jubileumnummers, dit scheelt jullie over 25 jaar heel veel werk bij de organisatie van het 75 jarig bestaan.

Vanavond horen we ook een eerste voorlopige financiële verantwoording van dit jubileumjaar.

In het afgelopen jaar ook nieuwe kunstgrasvelden. Wellicht niet zoals een ieder gedacht had, maar met het nieuwe ophangsysteem voor de reclameborden (met nog maar een paar lege plekken!) – en de dug-outs ziet het geheel er zeer professioneel uit. En “de Zuidplas mat”, maakt het geheel af.

Op deze velden ook 3 nieuwe trainers voor de senioren en junioren selecties. Een geheel nieuw begin!

Het cadeau (bestemd voor de jeugd) wat wij van bouwbedrijf Vink op 1 oktober 2012 mochten ontvangen, gaan we voor een deel besteden aan ons jubileum geschenk aan de basisscholen. Er worden per schoolplein twee korfbalpalen geplaats. Dit idee is met Bouwbedrijf Vink besproken wat bij hen ook zeer in de smaak is gevallen. Hopelijk kunnen we “de korfbalclown” op onze accommodatie ook vervangen.

De jeugdselecties van het district Zuidwest baart mij zorgen. Niet zo zeer dat speelsters en spelers van IJsselvogels hiervoor worden uitgenodigd, maar wel de drang van de trainers en verenigingen om de uitgenodigde spelers te laten verkassen. En ja, er zijn leden die hier anders over denken. Let wel: het bestuur vertegenwoordigt IJsselvogels. Prestaties komen niet alleen door talent maar ook door saamhorigheid. Prestaties komen ook door teamgeest, iets waar we bij IJsselvogels zo trots op zijn. Trots op een familie vereniging met ambitie. 12 Jaar geleden bij de opening van dit complex verloor IJsselvogels de openingswedstrijd dik van Die-Haghe (met onze Kees Slingerland). Vorige week was het in de competitie andersom. Ik bedoel maar.

Dat standpunten binnen 1 jaar kunnen veranderen is ook dit jaar gebleken. Vorig jaar in de ledenvergadering hebben we flink gedebatteerd over de late trainingstijden in de zaal. Het bestuur heeft zich hard gemaakt voor betere trainingstijden in Nieuwerkerk a/d IJssel. Waar vorig jaar nog een voorkeur voor was blijkt nu niet meer zo. We trainer toch weer liever later. De recreanten profiteren. Zij gaan van de kleinste zaal in Moordrecht naar de grootste zaal in Nieuwerkerk a/d IJssel.

Na 50 jaar gaat het papieren clubblad op 1 januari 2014 verdwijnen. In de eerste jaren van IJsselvogels werden er wekelijks kaartjes voor de wedstrijden rondgebracht. Daarna kwam het clubblad “in en om de korf”. Het zal vreemd zijn, maar het zal wennen. “Een nieuwe tijd, ach wat u zegt”. Maar het maakt me wat melancholiek”. Zo ging dat lied van Wim Sonneveld toch?.

Aan alle commissies is de nieuwe Webmaster al voorgesteld:
Coen Pijpers. Goed voorbeeld doet hopelijk goed volgen want versterking is nog noodzakelijk.

Het bestuur houdt de vinger aan de pols omtrent het ontwerp bestemmingsplan ”de Brinkhorst”(voorheen Vijfakkers-Noord). Op dit ontwerp bestemmingsplan is gezamenlijk met de tennisvereniging een zienswijze bij de gemeente ingediend. Om een nieuwe boze buurman te voorkomen!

Een aantal punten uit de rondvraag van de vorige leden vergadering heb ik in het voorgaande al behandeld.

Aanvullingen hierop zijn:

–    Er zijn sinds vorig jaar nieuwe vrijwilligers voor het bar werk bijgekomen. Dit na de opmerking van Gerard v.d. Berg namens de Clubhuis commissie

–    Ook dit jaar is door de CTZ geïnventariseerd bij de jeugdleider naar de behoefte van cursussen op technisch vlak, naar aanleiding van de vraag van Stefan Rijkaard van Capelle.


Met de dank aan alle commissies De PRCCTZJubileum.JuryledenGCCCFCRedactie WebsiteEindverantwoordelijken Vertrouwens. En natuurlijk de bestuursleden en overige vrijwilligers die dit afgelopen korfbaljaar weer mogelijk hebben gemaakt en de wens op een goede ledenvergadering verklaar ik hierbij de algemene leden vergadering voor geopend.

Henk Jan Bos

voorzitter