Officiële website van Korfbalvereniging IJsselvogels 0182 - 37 38 38

info@ijsselvogels.nl

17 juli 2020

Reacties:

0
 juli 17, 2020
 0
Categorie: Clubblad

De laatste trainingen zijn gegeven, de spelletjes-kampdag is geweest, tijd om de balans op te maken van het seizoen. En we kunnen concluderen dat in de rijke geschiedenis van IJsselvogels zo’n seizoen nooit is voorgekomen. Wat een impact heeft COVID-19 of Corona op onze vereniging gehad. Van de ene op de andere dag kwamen we volledig tot stilstand en was ons verenigingsleven niet meer bestaand. Zaten we opgesloten in huis en was de onzekerheid groot of en wanneer we weer naar onze familie, werk en korfbal konden gaan.

Gelukkig was daar snel de geweldige IJsselchase-website welke door velen werd benut om toch met teams de meest fantastische opdrachten uit te voeren en voor de deelnemers en beheerders vele uren plezier hebben opgeleverd. Ook waren er pubquizzen waar veel tijd en energie in het maken en spelen werd gestopt.

En toen was daar de persconferentie waardoor onze jeugd weer mocht gaan trainen op 1,5 meter afstand. En hoe fantastisch was het dat er binnen een dag een plan van aanpak bij de gemeente lag, er een website was met instructies, er een éénrichting-looproute op de vereniging was inclusief ingangsbord, er hesjes waren voor trainers en coördinatoren, er schoonmaakmiddelen waren om materiaal te ontsmetten en werd er, na de een avond ‘droog’ oefenen en een generale repetitie met de C-jeugd, weer volledig getraind. En iedereen was er, de opkomst was bijna 100% op alle trainingen. Maar ook al die trainers en coördinatoren waren aanwezig en blij dat de bal weer kon rollen.. al was het op 1,5 meter! Inventieve trainingen waren er volop waarbij het gemis van een partijtje werd opgevangen.

Daarna ging het snel en mochten we als senioren ook weer gaan trainen op de welbekende 1,5 meter en mocht de jeugd en uiteindelijk iedereen weer het normale trainen oppakken en heeft ons eerste en tweede zelfs nog een wedstrijdje gespeeld voor de vakantie.

De maatregelen zijn versoepeld en als het loopt zoals het loopt kunnen we na de vakantie beginnen aan een reguliere competitie en de draad weer oppakken. De teams zijn samengesteld en de coaches weer gevonden (weer een topprestatie van de CTZ!). Er blijven nog wel uitdagingen voor het nieuwe seizoen met bijvoorbeeld de kleedkamers en de bar maar daar gaan we in augustus ook oplossingen voor bedenken. Als iets mij heeft geleerd de afgelopen periode dan is het wel dat we voor alle problemen weer met inventieve en goede oplossingen binnen onze club.

Voor nu wensen we iedereen een fijne vakantie, maak gebruik van de inlooptrainingen als je lekker thuis blijft en nog een balletje wil gooien en schieten. Maar blijf je vooral aan de regels houden en blijf gezond de komende periode zodat we in augustus elkaar weer zien op onze vereniging.

Anita, Arie, Hans en André

P.S. voor alle niet-IJsselvogels leden die trouw meelezen: deze pagina mogen jullie wel met toestemming kopiëren en volledig op jullie site zetten 😊.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *