Van het bestuur: Vallen, opstaan en met plezier weer doorgaan.

Als we de onze eerste maanden moeten omschrijven vanuit het bestuur dan zijn dit toch wel de termen waar we aan denken. Het eerste team dat in de zaal de beslissingswedstrijd verliest en degradeert naar de 2e klasse. Een stroom mailtjes met leden die opzeggen aan het eind van dit seizoen waarbij de ene opzegging weer een andere opzegging initieert. Een boiler die aan het einde van zijn latijn is na 17 jaar en vervangen moest worden. Een groter financieel tekort t.o.v. de begroting i.v.m. wegvallen van de subsidie van de Rabobank en lagere bar inkomsten en hierdoor een lagere marge. De CTZ die enorm worstelt met de teamindeling voor volgend jaar vanwege voorgenoemde opzeggingen en door ook steeds latere opzeggingen constant aan de teamindelingen moet sleutelen om het voor iedereen zo goed als mogelijk te doen (en daar niet altijd ‘positieve’ feedback op krijgt). En als laatste en belangrijkste een soort ‘gelatenheid en onvrede’ die door de vereniging waait die het plezier bij veel mensen heeft doen wegnemen..

 

Dat is meteen de hoofddoelstelling die wij onszelf voor de komende periode willen opleggen, het plezier in het korfballen met elkaar maar ook het plezier in het samen zijn op de vereniging weer terugbrengen. En gelukkig zijn daar ook mooie lichtpuntjes te noemen. Het eerste wat zich op het veld de laatste wedstrijd wel veilig heeft gespeeld (en nu doorpakken en die degradatie met elkaar weer ongedaan maken!) en diverse kampioenschappen bij andere teams (onder andere de A1, B2, D1, D3, E1, F1 en F2). Een drukbezochte brainstorm avond met veel commissie leden die goede ideeën hebben aangeleverd voor het plan van de komende jaren. De avondvierdaagse waar we de enige sportvereniging uit het dorp waren. Trainingen die structureel worden gehouden op de scholen en kinderdagverblijven om meer jonge leden te werven. Een train-de-trainer programma welke de begeleiding van de jeugdcoaches gaat uitvoeren en ze niet alleen gaat helpen korfbal technische zaken aan te pakken maar vooral het plezier in het spelen met elkaar en ontwikkeling van elk individu te stimuleren. Een flinke hogere respons op de enquête en mensen die zich aanmelden als vrijwilliger. Een nieuw opgerichte vrijwilliger commissie die actief vanuit de enquête mensen gaat benaderen en aan het begin van het seizoen samen met de train-de-trainers een kennismaking gaan organiseren met spelers en ouders. Een midweek team met ook weer nieuwe of herintredende leden. Maar vooral veel enthousiaste mensen die mee willen helpen om dit weer mogelijk te gaan maken en samen met ons de schouders eronder willen zetten om het plezier weer terug te brengen.

 

De oproep voor het komende seizoen is dan ook: Als er zaken zijn die niet goed lopen laat het ons weten en help ons ze weg te nemen. Zeg niet na tegenvallers je lidmaatschap op maar blijf communiceren naar begeleiding en de CTZ om met elkaar naar oplossingen of alternatieven te zoeken. Beleef plezier en draag deze uit aan je omgeving zodat andere mensen zich ook willen verbinden met onze vereniging. Als je dit jaar gestopt bent maar je mist het spelen meld je weer aan en we vinden een plek voor in je in een team. Als je wil bijdragen om te helpen laat je horen! (er is nog steeds extra hulp noodzakelijk om mensen te ontlasten).

 

Ook willen we nogmaals het belang onderstrepen van het deelnemen aan het fietsen op 1 juli. Geef je op en probeer in je omgeving mensen te enthousiasmeren zich ook op te geven. Voor iedereen is er een afstand te vinden die past en waarvoor de Rabobank de vereniging sponsort. We hebben het geld hard nodig om IJsselvogels financieel (weer) gezond te krijgen.
Aanmelden via: deze pagina.

 

Wij als bestuur geloven in de weg die we zijn ingeslagen maar beseffen ons terdege dat er nog heel veel werk te doen is en daarbij is hulp noodzakelijk. Daarom willen we onze slogan nogmaals onder de aandacht brengen met een kleine aanpassing.

IJsselvogels ben je met elkaar, voor elkaar en door elkaar!

 

André van Grieken, Arie van Vliet, Anita Vink, Hans Klijn