Officiële website van Korfbalvereniging IJsselvogels 0182 - 37 38 38

info@ijsselvogels.nl

Vanaf woensdag 10 februari: hervatting trainingen

29 januari 2021

Reacties:

0
 januari 29, 2021
 0
Categorie: Clubblad

N.a.v. de persconferentie van het kabinet van 12 januari hebben de CTZ en het bestuur van IJsselvogels besloten om tot en met 9 februari geen trainingen aan onze (jeugd)leden te geven. Een herevaluatie van dit besluit was aangekondigd rond 25 januari.

Na overleg met de CTZ en het bestuur is het besluit genomen om na 9 februari (indien tussentijds de maatregelen niet verder worden aangepast) weer te gaan starten met de trainingen. Welke overwegingen zijn gemaakt de afgelopen periode proberen we hieronder te schetsen.

Overwegingen om niet te gaan trainen
– de (basis)scholen zijn gesloten. Wij vinden het als bestuur en CTZ raar dat kinderen niet naar school kunnen maar wel mogen samenkomen om te trainen
– de druk op de zorg is ondanks de dalingen de laatste dagen nog steeds hoog en er is nog steeds onduidelijkheid over de Engelse variant
– de kou buiten zorgt ervoor dat we maar beperkt kunnen korfballen. Zowel de kans op blessures aan de hand als ook de kou zelf hebben invloed op het korfballen waardoor de trainingen zich voornamelijk zouden richten op conditionele trainingen 

Overwegingen om wel te gaan trainingen
– het is binnen de regels toegestaan om buiten te sporten
– we merken aan onze kinderen en mede leden dat er grote behoefte is om weer enige vorm van trainingen te hebben met elkaar
– het thuiszitten ook een aanslag is op de gezondheid van ons allemaal en we door het opstarten van trainingen een bijdrage leveren aan een betere lichamelijke en psychische gezondheid
– we voorzien dat de maatregelen na 9 februari nog niet worden versoepeld en de huidige situatie nog langer zal worden gehandhaafd

Trainingen vanaf woensdag 10 februari
We hebben geworsteld met de beslissing maar menen toch dat we vanaf 10 februari weer gecontroleerd gaan starten met trainingen onder duidelijke voorwaarden. De trainingen vinden buiten plaats op ons veld.

Jeugd tot en met de A: Voor de jeugd tot en met de A geldt dat we alleen op zaterdagen gaan starten met trainingen. Indien de basisscholen ook na 9 februari dicht blijven zullen dit trainingen op 1.5 meter afstand zijn (dus geen partijtjes!). Indien na 9 februari de basisscholen weer open gaan zullen we normale trainingen gaan geven. De zaterdag is besloten omdat we dan de meeste kans hebben dat het weer nog wat warmer is en bij korfbal bij koud weer met name de handen blessuregevoelig kunnen zijn. Zodra het beter weer wordt gaan we weer doordeweeks trainen en wordt er op de zaterdag weer een onderlinge competitie georganiseerd.

Voor de senioren geldt dat er doordeweeks in overleg met de CTZ ’s avonds weer mag worden getraind. Er wordt getraind in herkenbare tweetallen op 1,5 meter afstand welke individuele opdrachten krijgen van de aanwezige trainers. Er wordt geen groepsinstructie gehouden of in groepsverband getraind.

Corona-protocol
Voor alle trainingen geldt dat je maximaal 5 minuten voor aanvang van de trainingen het complex betreed en dat er geen gebruik mag worden gemaakt van de kantine of kleedkamers (de toiletten in de hal zijn bereikbaar). Idealiter kom je in training kleren aan en vertrek je na afloop weer in dezelfde kleding. Na afloop van de training ben je weer binnen 5 minuten van het complex af. Na 20.00 uur wordt er niet meer getraind en om 20.10 is het complex afgesloten zodat iedereen in staat is om binnen de avondklok thuis te zijn (als die dan nog geldt). Het protocol is hier te vinden.

Vrijwillige basis
Voor alle trainingen geldt dat deze op vrijwillige basis zijn en je natuurlijk alleen komt trainen indien je geen klachten hebt. Gezien de weersomstandigheden in deze tijd van het jaar zullen de trainers in de app groepen van de diverse teams aangeven of de trainingen doorgang zullen vinden. Publiek is tijdens de trainingen niet toegestaan op het complex.

Verdere informatie over trainingstijden en opstarten wordt gedeeld op de website en social media of in de app groepen van de teams.

Corona vermoeidheid?
De Corona epidemie duurt lang en het is zwaar voor ons allen, ook al is er langzaam licht aan het eind van de tunnel zijn we voorlopig nog gebonden aan de strenge regels welke gelden voor ons allemaal. De trainingen kunnen alleen doorgang blijven vinden indien we ons op het complex aan die regels houden.

Vragen?
Heb je vragen? Mail de  CTZ via ctz@ijsselvogels.nl of het bestuur via bestuur@ijsselvogels.nl of schiet bijvoorbeeld Stefan of André even aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *