VEO komt tekort tegen ons 1e

Ook VEO komt tekort tegen IJsselvogels 1.

Na de goede start van vorige week tegen Fiks stond gisteren de uitwedstrijd tegen VEO op het programma. Deze ploeg heeft het erg zwaar dit jaar door op het veld geen winstpunten te halen en vorige week kansloos te verliezen tegen Roda. Het vlaggenschip van IJsselvogels wist dat wanneer er fel en stevig gestart zou worden dit wel eens de doorslag zou kunnen geven. Vooraf aan het duel werd er veel van het improvisatievermogen van Edwin gevraagd omdat zowel Kevin als Jasper donderdag uitvielen tijdens de training en Kirsten op de wedstrijddag zich ziek afmeldde. De wedstrijd begon uiteindelijk wel met de twee mannen in de gelederen.

Het eerste aanvalsvak met Kevin, Jary, Hannah en Karen startte voortvarend en wist na een aantal schoten een vrije bal te scoren via Karen. Direct daarna scoorde aan de andere kant de puntaanvaller van VEO. Dit was direct ook zijn laatste goal van de avond want zijn vizier stond niet op scherp. Dit gold eveneens voor de andere spits die de gehele wedstrijd knap werd verdedigd door Kevin. VEO wist door een vrije bal de 2-1 te maken en daarna duurde het erg lang voordat eindelijk Jasper namens het 2e aanvalsvak onreglementair werd tegengehouden en een strafworp kon maken. Voor Jasper, Nathan, Manon en Eva was dit ook het enige doelpunt de 1e helft. Via Karen en Kevin werd een gaatje geslagen naar 2-4 en tot aan de rust bleef VEO op 1 a 2 punten aanhaken tot een stand van 5-6.

In de rust zette Edwin vooral het 2e aanvalsvak goed neer zodat in de 2e helft meer rendement kon worden behaald. Na rust werd het gat weer 2 punten door dit aanvalsvak. Dit werd hierna uitgebouwd naar een stand van 6-10. De buit leek binnen handbereik door goed aanvalspel van het vak van Kevin waar met name Hannah en Karen van profiteerden. Samen zouden zij goed zijn voor 6 doelpunten. Toen ‘good-old’ Dirk Rijneveld moest warmlopen begrepen ook Jasper en Nathan dat het tijd werd voor doelpunten en zij brachten 4 doelpunten in een kort tijdsbestek voor hun rekening waardoor Stanley Dirk weer mocht plaatsnemen op de reservebank (gelukkig kon hij bij het 3e later in Zoetermeer zijn ei nog kwijt). Een sterk spelende Eva Haasbroek, welke vooral de 2e helft haar waarde bewees kon eveneens tevreden zijn en via 2x Hannah en 1x Jary was de wedstrijd bij een 10-16 uitgespeeld. Invaller Victor mocht van Edwin nog een aantal minuten spelen maar zijn 100% score van vorige week kon hij niet evenaren. Stand na 60 minuten: 13-17.

Na twee zaalwedstrijden staat IJsselvogels samen met Pernix op 4 punten, gevolgd door RWA uit Rhoon met 3 punten. Volgende week speelt het 1e in eigen hal tegen deze tegenstander uit Rhoon. Kom allen het 1e toejuichen zodat wellicht een belangrijk gat geslagen kan worden!!

Doelpunten: Kevin 2, Jary 2, Karen 3, Hannah 3, Jasper 5, Nathan 1, Eva 1.